Решаването на кризата в Украйна няма да стане с употреба

...
Решаването на кризата в Украйна няма да стане с употреба
Коментари Харесай

Президентът: НАТО не е искало разполагане на допълнителни войски у нас |

„ Решаването на рецесията в Украйна няма да стане с приложимост или със закани за приложимост на мощ. Няма да стане с повече оръжие и повече военна мощ, а ще стане с разговор и с повече дипломация ”, съобщи президентът Румен Радев пред публицисти след водосвета на бойните флагове в София.

По думите на президента другата седмица стартира серия от значими външнополитически срещи, в това число с президента на Съединени американски щати - Джо Байдън.

Той увери, че България продължава да бъде открита за разговор със Северна Македония, с цел да се форсира процесът по европейска интеграция на съседите ни.

По въпроса има ли искане към страната ни за разполагане на спомагателни войски на НАТО на наша територия, президентът сподели, че такова искане не е имало нито от страна на НАТО, нито от наша страна към Алианса.

„ Става въпрос за един фундаментален проблем в нашето общество. Говоренето във връзка с присъединяване на България в НАТО, Европейски Съюз и други интернационалните организации е в пасивно-активна форма на другарство. България е член на НАТО. България е НАТО, НАТО е България! ”, разяснява министърът на защитата Стефан Янев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР