Републиканци и демократи в Сената на САЩ одобриха законопроект за

...
Републиканци и демократи в Сената на САЩ одобриха законопроект за
Коментари Харесай

Безпрецедентно: САЩ отпускат $3.3 милиарда годишно на Израел

Републиканци и демократи в Сената на Съединени американски щати утвърдиха законопроект за разпределяне на 3,3 милиарда $ годишна помощ на Израел, съобщи "Ройтерс ".

На процедура с този законодателен акт, импортиран от републиканеца Марк Рубио и демократа Крис Кунс Меморандумът за съгласие, подписан преди четири години сред Израел и администрацията на Барак Обама, придобива силата на закон.

Това е най-голямата финансова помощ, отпускана от Съединени американски щати на друга страна. Меморандумът, чието деяние бе замразено предходната година, съдържа текстове, подкрепяни и от двете партии, само че и наставление, което разрешава на щатски и локални органи да глобяват жители на Съединени американски щати, бойкотиращи Израел. Опоненти, измежду които мнозина демократи, споделят, че тази наредба е посягане върху свободата на словото.

Рубио и Кунс внесоха законопроекта на фона на засилено напрежение в Близкия изток, откакто по заповед на президента Доналд Тръмп с американски дрон бе погубен иранския боен пълководец Касем Сюлеймани.

В отговор Иран изпрати ракети по военна база в Ирак, в която са ситуирани американски бойци. Според вносителите Израел е изложен на "безпрецедентни закани ", а събитията от последните няколко дни са "ярко увещание " за това какъв брой е значима американската помощ за сигурността на Израел.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР