Републикански конгресмен предизвика скандал в САЩ с чудовищно предложение.Американският конгресмен

...
Републикански конгресмен предизвика скандал в САЩ с чудовищно предложение.Американският конгресмен
Коментари Харесай

Скандал в САЩ: Републиканец предложи да се хвърли атомна бомба в Кремъл и Газа

Републикански конгресмен провокира скандал в Съединени американски щати с чудовищно предложение.

Американският конгресмен Тим Уолбърг (щата Мичиган) съобщи, че Съединените американски щати би трябвало „ бързо “ да решат проблемите в Газа и Кремъл, като пускат атомни бомби, съобщи Факти и Българска телеграфна агенция.

Републиканецът направи отпратка към Втората международна война и атомните бомбардировки в Нагасаки и Хирошима, които принудиха Япония да капитулира. Тим Уолбърг сподели по време на среща с гласоподаватели, че във връзка с спора в линията Газа Съединени американски щати не би трябвало да харчат и пени повече.

„ Трябва да е като в Нагасаки и Хирошима. Да завърши бързо. Същото важи и във връзка с Украйна. Да победим Путин бързо “, съобщи републиканецът. Думите на Тим Уолбърг бяха препечатани в няколко американски издания и се наложи той след това да се извинява за тях.

„ Като дете, израснало в ерата на Студената война, последното нещо, за което бих се застъпвал, би било потреблението на нуклеарни оръжия. Използвах метафора, с цел да предам нуждата както Израел, по този начин и Украйна да завоюват войните допустимо най-бързо, без да излагат американските войски на заплаха “, написа Уолбърг.

Конгресменът съобщи, че думите му са били изкривени от подтекста, въпреки че не е ясно каква тъкмо метафора може да е потреблението на нуклеарна бомба. Подобни нуклеарни закани са необикновени за Съединени американски щати и ежедневни за Русия. Кремъл постоянно насочва нуклеарни закани към Европа без каквато и да е причина, въпреки че точно Русия бе тази, която стартира непредизвикана пълномащабна война против Украйна през 2022 година

Републиканската партия сега е блокирала в Конгреса предложение на администрацията на Джо Байдън 60 милиарда $ да бъдат изпратени на Украйна като военна помощ. Киев изпитва тежък дефицит на муниции сега и чака съветската войска да стартира нова атака в края на май. Украинският президент Володимир Зеленски предизвести западните страни, че в случай че Украйна скоро не получи жизненоважна военна помощ, може да загуби войната.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР