Службата за сигурност на Украйна съобщи, че нейни служители са

...
Службата за сигурност на Украйна съобщи, че нейни служители са
Коментари Харесай

Арестуваха двама висши военни в Украйна за организация на убийство на Зеленски и Буданов

Службата за сигурност на Украйна заяви, че нейни чиновници са разкрили проект за ликвидиране на президента Володимир Зеленски и други висши ръководители на страната. СБУ упрекна съветските управляващи в подготовката на покушенията.

Според службата проектът е предвиждал убийството на Зеленски, на началника на Главното разследващо ръководство на украинското министерство на защитата Кирило Буданов и на шефа на СБУ Василий Малюк, съобщи OFFnews.bg.

Задържани са двама полковници от Управлението за държавна отбрана на Украйна, което дава отговор за сигурността на президента.

" Една от дилемите на агентурната мрежа на ФСБ беше да търси реализатори измежду военните, близки до защитата на президента, които биха могли да вземат президента за пленник и по-късно да го убият ", написа СБУ в своя канал в Телеграм, представена от Би Би Си.

Планът е предвиждал Буданов да бъде погубен преди Великден и е бил следният: " първо, вербуваният сътрудник е трябвало да следи придвижването на охраняваното лице и да съобщи информация на съперника ", а по-късно " е било планувано да се нанесе ракетен удар по координатите на къщата, в която е трябвало да се намира длъжностното лице ".

Това е трябвало да бъде последвано от удар с безпилотен аероплан по хората, които са останали на мястото на задачата, както и от още един ракетен удар.

В изказване на СБУ се споделя, че оръжието за избран съветски сътрудник " е било предоставено от полковник от УДО (Управлението за държавна отбрана - бел. ред.), който персонално е доставил в Киев дронове FPV, заряди за РПГ-7 и противопехотни мини MON-90 ".

Специалната работа разгласява и фотоси с кореспонденцията на хипотетичния съветски сътрудник и конфискуваните оръжия и муниции.

" Ограничен кръг от лица знаеше за нашата специфична интервенция, а нейния ход направлявах персонално аз. Терористичният акт, който трябваше да бъде подарък за встъпването в служба (на Владимир Путин - бел. ред.), в действителност беше неуспех на съветските специфични служби. Но не би трябвало да забравяме - врагът е мощен и умел и не трябва да бъде подценяван. Ще продължим да работим интензивно, с цел да подсигуряваме, че всеки изменник ще получи заслужена присъда ", съобщи ръководителят на Службата за сигурност на Украйна Василий Малюк, представен от УНИАН.

В отчета на разузнаването се споделя, че " ФСБ на Руската федерация за следващ път е удостоверила статута на терористична организация, защото точно чиновниците на 9-то ръководство на Департамента за оперативна информация са управлявали организирането на терористичния акт ". Това са: Максим Мишустин, Дмитрий Перлин и Алексей Корнев.

През януари 2022 година Перлин става началник на " къртиците ", вербувани преди пълномащабното навлизане в Русия. Дотогава за тях се " грижи " сътрудника му Алексей Корнев.

" Така преди началото на пълномащабната война Корнев организира редица секрети срещи с полковника от Управление безопасност и охрана (Пето управление н на територията на прилежащи европейски страни. Също по този начин в чужбина нормално превеждал средства за сътрудниците ", се показва в известието.

При осъществените обиски у нападателите са открити и конфискувани съответните средства за поразяване, както и други доказателства за незаконна активност. Към момента те са привлечени като обвинени за държавна измяна и подготовка на терористичен акт по наказателния кодекс на Украйна.

Ако виновността им бъде потвърдена, двамата офицери ще получат затвор доживот.

Руските управляващи към момента не са коментирали изказванията на СБУ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР