Република Северна Македония започва поредна кампания срещу българските организации, която

...
Република Северна Македония започва поредна кампания срещу българските организации, която
Коментари Харесай

Република Северна Македония иска да забрани със закон българските сдружения в югозападната ни съседка?

Република Северна Македония стартира поредна акция против българските организации, която заплашва съществени права на българите в страната като: правото им на сдружаване, събрания и независимост на словото, добавя БНР.

 

Зам.-министърът на външните работи Костадин Коджабашев се обърна към управляващите в Скопие: „ Отхвърляме изрично опитите да се наложи селективни едностранни исторически тълкования за превъзмогването на въпросните исторически несъгласия. Има основана специфична комисия с интернационалните контракти, и нейната активност не може да бъде сменена от каквато и да е новосъздадена конструкция ".

 

България не може да поддържа евроинтеграцията на Скопие, в случай че правата на българите в Югозападната ни съседка не са обезпечени.

 

Ръководството на Министерство на външните работи води разговор с представителите на Професионалното обединяване на държавните чиновници от дипломатическата работа, които тази седмица започнаха алегорична стачка поради ниски заплати. Заместник-министър Костадин Коджабашев посочи, че се водят договаряния с представители на синдиката, като се плануват избрани нараствания в проектобюджета на Външно министерство за 2023г.

 

" Ръководството на министерството работи и води разговор с представители на синдиката; пробва се и в границите на финансовите благоприятни условия на страната да позволи тези проблеми. В проектобюджета на Външно министерство за 2023 година се плануват избрани нараствания, които се надяваме да бъдат признати ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР