Република Северна Македония/РСМ/ отделя специално внимание на изграждането на жп

...
Република Северна Македония/РСМ/ отделя специално внимание на изграждането на жп
Коментари Харесай

Скопие: Фокусираме се върху изграждането на жп линията до България

Република Северна Македония/РСМ/ отделя особено внимание на построяването на жп линията до Република България в бюджета на Министерството на превоза и известията за 2022 година, заяви отрасловият министър Благой Бочварски, представен от МИА.

В бюджета на РСМ към този момент са планувани 2,576 милиарда денара. Според тръжните процедури се чака през първото тримесечие на идната година да бъде определен реализатор и да стартира строителството на двата сектора от Куманово до Беляковце и от Беляковце до Крива Паланка.

„ Ще продължим да поддържаме и железопътната инфраструктура по Коридор 10 “, посочи Бочварски.

Бюджетът на Министерството на превоза и известията ще разполага през 2022 година с 11,865 милиарда денара, от които 10,885 милиарда денара - за осъществяване на финансови планове. С тях ще бъде обезпечено високо равнище на пътната и жп мрежа, газификацията и комуналната инфраструктура. 91,7% от средствата са предопределени за финансови планове.

„ Поставяме мощен акцент върху завършването на магистралните сектори по коридори 8 и 10, а построяването на магистралните газопроводи остава приоритет за идната година “, посочи Бочварски на днешната конференция. По думите му 6,188 милиарда денара се плануват за построяването на автомагистралата по Коридор 8, т.е. магистралните сектори: Тетово - Гостивар - Букойчани и сектора Требенища - Струга - Кафасан, както и магистралния сектор Прилеп - Битоля по Коридор 10.

В бюджета на министерството за идната година има заделени и 275 милиона денара за дотъкмяване на двата магистрални газопровода от Неготино през Прилеп до Битоля, където работите са приключени на над 95% и от Скопие - Тетово до Гостивар, където реализацията е към 80 на 100.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР