Република Китай успешно овладя кризата, причинена от Covid-19, тръгнал от

...
Република Китай успешно овладя кризата, причинена от Covid-19, тръгнал от
Коментари Харесай

Република Китай споделя своя опит и ноу-хау в борбата с Covid-19

Република Китай сполучливо овладя рецесията, породена от Covid-19, тръгнал от китайския град Ухан. Страната разчиташе на богатия си опит от предишни епидемии – взе съответни и навременни ограничения и не пести старания и запаси, с цел да подсигурява живота и здравето на своите жители. Правителството на Тайван анулира възбраната за експорт на хирургически маски, наложена по-рано тази година като част от ограниченията за справяне с вируса.

В хода на пандемията тайванските производители на маски усилиха производството си от 1,8 милиона до 20 милиона дневно. Към днешна дата търсенето доста е намаляло, стигайки до 8 милиона дневно.

По-рано предишния месец група тайвански производители оповестиха, че се сплотяват, с цел да разпространят своето ноу-хау и съоръжение за произвеждане на маски, с цел да оказват помощ в световен проект. Екипът се състои от финансирания от държавното управление Институт за индустриални софтуерни проучвания, Изследователския институт за текстилна индустрия, Центъра за проучвания и развиване на прецизната техника и дузина производители, които ще си сътрудничат за подкрепяне на страни от Северна Америка, Европа и Югоизточна Азия, да могат оптимално бързо да изградят нови индустриални мощности.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР