Република Кипър ще вземе решение за разхлабване на ограничителните мерки

...
Република Кипър ще вземе решение за разхлабване на ограничителните мерки
Коментари Харесай

Кипър ще реши за разхлабване на мерките в края на април

Република Кипър ще вземе решение за разхлабване на ограничаващите ограничения поради пандемията от COVID-19 в края на април, съобщи Ирини Христаки, член на теоретичен комитет в кипърското министерство на опазването на здравето, написа в. "Сайпръс мейл ".

"Данните ни демонстрират понижаване в броя на доказаните случаи през последните няколко дни и това е доста добра вест. Но мисля, че идната седмица ще бъдем в по-добра позиция за оценка на това дали обстановката се е подобрила или не ", сподели Ирини Христаки.

По думите й учените чакат достигането на така наречен плато на новите случаи и релативно идентичен брой на доказаните случаи на заразяване в няколко поредни дни. "Следващите няколко дни ще ни покажат дали сме достигнали до точката, където желаеме да бъдем ", сподели Ирини Христаки.

Тя уточни, че ограничаващите ограничения би трябвало да се запазят до края на април.

"В края на април и според от развоя на пандемията, държавното управление ще вземе решение дали е пристигнал подобаващият миг за разхлабване на някои от ограниченията ", уточни Христаки. Тя акцентира, че това би трябвало да стане последователно.

В интернационално приетата Република Кипър са регистрирани публично 465 случая на ковид, съобщи Кипърската осведомителна организация. Девет души са умряли от заболяването.

В самопровъзгласилата се Севернокипърска турска република, приета единствено от Анкара, записаните случаи на ковид са 92, а умрелите са трима, оповестяват "Сайпръс мейл " и турският вестник "Хюриет дейли нюз ".

Днес бе обявено за гибелта на 74-годишен кипърски турски жител, който е първата жертва измежду популацията на кипърските турци. Първите две жертви бяха двама немски туристи, отбелязва "Сайпръс мейл ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР