Репортерът на NOVA Василена Гръбчева получи награда за принос в

...
Репортерът на NOVA Василена Гръбчева получи награда за принос в
Коментари Харесай

Репортерът Василена Гръбчева получи награда за принос към приемната грижа

Репортерът на NOVA Василена Гръбчева получи премия за принос в развиването на приемната грижа "Спасители на детството ". Отличието на Националната асоциация за приемна грижа ѝ бе присъдено в категория “Журналист” за неин репортаж, отдаден на специалността “Приемен родител”.

"Тази премия е доста значима за мен, само че не тъй като аз я спечелвам, а тъй като разказахме една същинска история на Цвети Радулова – това е дамата, която снимахме дружно с оператора Димитър Василев. Тя е същинския избавител на детството. Тя е индивидът, който учи децата, лишени от обич, да обичат”, споделя Василена.

Василена озаглавява своя репортаж “Професия “Родител по любов”, тъй като не един път са представяни разкази за специалността “приемен родител”, която се е трансформирала в сполучлив бизнес в най-бедните краища на България. Бизнес, при който обаче не всеки път има време за обич, а Цвети е образец за същински родител от сърце.



Още от дребна Цветелина Радулова мечтае да бъде родител. На 21 години става самотна майка, ражда се щерка ѝ Таня. Но фантазията да има доста деца, остава. Преди 4 години подава документи за приемен родител. И се сблъсква с голямата документи и неприятната визия на обществото за приемните деца и техните приемни родители. Благодарение на първата й приемна щерка Цветелина схваща, че е болна от рак. Именно по тази причина споделя, че децата са избавили живота ѝ.

Наградата на Василена Гръбчева е следващото отличие за екипа на NOVA и самопризнание за професионализма и способността на репортерите на Новините на NOVA да отразяват обективно и правдиво най-наболелите публично значими проблеми, да търсят вероятните решения посредством въздействащи репортажи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР