Реорганизацията на работното време в Главна дирекция Изпълнение на наказанията“

...
Реорганизацията на работното време в Главна дирекция Изпълнение на наказанията“
Коментари Харесай

Правосъдното министерство: Реорганизацията на графика на надзирателите дава резултат

Реорганизацията на работното време в Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ дава резултати и ще продължи, оповестяват от Министерството на правораздаването по отношение на извършено през днешния ден национално заседание сред представители на ведомството, управлението на дирекцията, всички 12 началници на затвори и ръководителите на арестите.

Министерството на правораздаването ще продължи с поетапното въвеждане на 12-часов график на работа на надзорно-охранителния състав на пандизите , съобщи министър Крум Зарков, като посочи, че смяната ще се преценява с практическите усложнения по места. Той добави, че реорганизацията цели най-много възстановяване качеството на работата и изискванията на труд. Имаме цялостно доверие на вашия професионализъм и на чиновниците, уточни още Зарков.

Зам.-министър Мария Павлова на собствен ред подсети и че Комитетът срещу изтезанията към Европейски Съюз, който от години насочва рекомендации в тази тенденция, към този момент изисква България да уточни съответни периоди, в които 24-часовите смени ще бъдат отстранени.

На съвещанието бяха сложени и кардинални въпроси за наказателната политика и генералните цели на лишаването от независимост.

По-рано през днешния ден стана известно, че ще бъде внесена подписка от към 200 чиновници в пандизите в страната против предлагани от правосъдното министерство промени в работното време. От Синдиката на чиновниците в пандизите, основатели на подписката, оповестяват, че почти 70 на 100 от надзорно-охранителния състав оспорват изказванията на министъра на правораздаването, че са съгласни с налагането на промени в организирането на работните смени и с метода, по който това се прави. Промяната в режима на работа беше причина и за митинг на синдикалната организация, провел се през октомври.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР