Renault 5 ще отпразнува 50-ия си рожден ден през 2022 година.

...
Renault 5 ще отпразнува 50-ия си рожден ден
през 2022 година.
Коментари Харесай

Наследник на бестселъра Renault 5?

Renault 5 ще отпразнува 50-ия си рожден ден през 2022 година. Това би било наистина съвършен мотив марката да изкара достоен наследник на този собствен бестселър на пътя. Французите демонстрираха вярната оферта за това за първи път преди две седмици под формата на изследване за първообраз на новото Renault 5.

„ Новият концептуален автомобил е вдъхновен от предишното, само че е ясно ориентиран към бъдещето и е образец за новата посока на марката “, споделят от Renault. Прототипът е пресен градски автомобил, който съчетава емблематичния дизайн на R5 с изцяло електрическо задвижване. Говорител на компанията сподели: „ Ето по какъв начин наследникът на тази наша автомобилна икона ще се кара без емисии в бъдещето, като същевременно запазва фактора на заниманието и безгрижния темперамент на своята предтеча “.

„ Това изследване просто олицетворява модерността, транспортното средство, което съответства на времето си: градско, електрическо, привлекателно “, потвърди Жил Видал, шеф на Renault Design. И в този момент в автомобилната сцена има спекулации, че може да бъде планувана и алпин версия на новия модел.

В последна сметка има причина за това с прочут исторически модел. А именно Renault 5 Turbo, създаван от Alpine в Диеп от 1980 г. с 1,4-литров турбо мотор с мощ 118 кВт / 160 к.с. и с промеждутъчен охладител. Неговите качества на шофиране - като способността да форсира от 0 до 100 км / ч само за 6,9 секунди - му обезпечи място сред супер спортните коли от онова време преди 40 години.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР