`ReMOVE Boundaries`, новата творба на Варна Денс Театър, ще бъде

...
`ReMOVE Boundaries`, новата творба на Варна Денс Театър, ще бъде
Коментари Харесай

Представят международен танцов проект ReMOVE Boundaries днес във Варна

`ReMOVE Boundaries`, новата творба на Варна Денс Театър, ще бъде показана през днешния ден пред аудитория за първи път в алернативното пространство за просвета ReBonkers.

Спектакълът преглежда тематиката за трудностите и рестриктивните мерки, пред които е изправен всеки от нас като персона и всички ние като общество. Зрителите ще могат да видят две разнообразни тълкования на хореографите Михаела Гривева и Етиен Бешар, обединени от музикалното оформление на Бен Шулц и светлинния дизайн на Том Винке.

Началото е 19 часа, датата 23 април, а мястото алернативното пространство за просвета ReBonkers, на ул. " Барутен погреб " 4 във Варна.

Етиен Бешар е френски хореограф, основател на белгийската танцова компания Opinion Public, която бе гостувала във Варна в границите на фестивала " Танцови направления " 2021. Етиен Бешар е ученик и някогашен солист на именития Морис Бежар, взел участие в голям брой негови спектакли. Хореографии на Етиен Бешар се танцуват в компании в целия свят, всред които водещи театри в Швейцария, Канада, Германия, Белгия и други

Михаела Гривева е танцьор, учител хореограф на свободна процедура, основана в Ирландия. Михаела Гривева приключва магистратура " Съвременен танцов пърформанс " в Irish World Academy of Music and Dance. Тя развива своята активност в Европа и Азия, като нейни танцови произведения биват показвани в Нидерландия, Англия, Германия, Франция, България и Ирландия.

Бенджамин Шулц е музикант и саунд дизайнер. Той е изучавал цигулка, виола и саунд дизайн във висши образователни заведения в Германия и Швейцария. Работил е с разнообразни оркестри и водещи театри в Германия, както и с голям брой фестивали. В момента работи в Deutsche Schaubuhne в Берлин.

Проектът `ReMOVE Boundaries` е подсилен по интернационалната стратегия i-Portunus, а Варна Денс Театър е единствената българска организация, селектирана на тази сесия всред 280 кандидатури от 37 страни.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР