Ремонтни дейности по укрепване на свлачищата по пътя от Пещера

...
Ремонтни дейности по укрепване на свлачищата по пътя от Пещера
Коментари Харесай

Укрепват свлачищата край Пещера с 1,2 млн. лева

Ремонтни действия по подсилване на свлачищата по пътя от Пещера до курорта „ Свети Константин” се правят все още, оповестява Фокус, като се базира на инж. Стефан Камберов, шеф на Дирекция „ Териториално селищно устройство” в Община Пещера.

Работи се по третото и най-голямо свлачище, като общо три са свлачищата по пътя от Пещера до летовище Свети Константин, които се образуваха през зимата на 2015 година

„ По първото свлачище, намиращо се в непосредствена непосредственост до къщите в родопския град, главните действия са завършили, като там следва оглед от представители на междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет. На пролет от долната страна на пътя, над къщите ще бъдат залесени акации, които най-добре задържат почвата. По-сложна е обстановката при третото свлачище по пътя. Там са построени две подпорни стени – на ската и под пътя, като са забити 120 опорни водачи, а част от оборудванията минават под асфалтовата настилка”, посочи инж. Камберов.

Той добави, че следва построяването на дренаж и канавка. За укрепването на този свлачищен развой Междуведомствената комисия е одобрила сумата от 800 000 лв.. За изцяло справяне със свлачищата община Пещера чака от комисията по бедствия и повреди сумата от малко над 1 200 000 лв..
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР