Ремонтите във филиала на Спешна помощ в Горна Оряховица е

...
Ремонтите във филиала на Спешна помощ в Горна Оряховица е
Коментари Харесай

Филиалът на „Спешна помощ“ в Горна Оряховица се нуждае от ремонт

Ремонтите във филиала на " Спешна помощ " в Горна Оряховица е в очакване на ремонт и към този момент 4 години. Средствата по оперативните стратегии са заложени, само че медиците не престават да работят в мизрени условия. Това е най-големият филиал в Северна България и един от най-натоварените в страната. Той обслужва над 70 хиляди души от 2 общини, помага и на прилежащата община Стражица, оповестява.

„ Има планове , действително няма реализиране на тези планове. Докъде са стигнали, евентуално до публични поръчки, които към момента не са завършили, или нямам такава информация.

" Това е от 2018 година, откогато аз съм тук във филиала. Базата е безусловно остаряла в действителност ”, обясни д-р Деян Георгиев, началник на " Спешна помощ " Горна Оряховица.

По думите му е необходимо всичко да се подмени. Има донори , с чиято помощ са сменени леглата и са подбрени някои битови условия . " Всеки би желал да работи на нещо по-добро като битови условия, " уточни доктор Георгиев и призна, че привличането на човешки запас е " на кота 0 ".

„ Тук са съсредоточени Военен цех в Лясковец, Държавен запас в Поликраище, Централна гара в Северна България - все основни обекти, които се нуждаят от покритие, от човешки запас. А на мен все по-трудно ми става да подкрепям три екипа ”.

По думите на лекаря няма бюджет за поправки:  " Дори в момента със съдействието на управлението на центъра се усъвършенстват някои кабинети. Ако има нови талази на COVID-19 , оптмизирам шоковите зали и това е със лични средства на благосклонност ”.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР