Ремонтите в двете детски градини в Козлодуй, „Мир” и „Радост”,

...
Ремонтите в двете детски градини в Козлодуй, „Мир” и „Радост”,
Коментари Харесай

Ударно ремонтират детските градини в Козлодуй

Ремонтите в двете детски градини в Козлодуй, „ Мир” и „ Радост”, не престават.
„ Към момента се оказва проблем, че таваните на пространствата в „ Радост” падат. Натрупана е влага, която е като въздушна възглавница сред покрива и таваните на пространствата. Това стана ясно, откакто строителите започнаха измазването на таваните и в този момент се постанова да удължим периода на ремонтните действия. Почти всекидневно сме в двете градини и наблюдаваме процеса. Ангажирали сме двойно повече служащи, компанията реализатор работи и в почивните дни и ще опитаме в най-кратки периоди да успеем”, сподели заместник-кметът на община Козлодуй Николай Николов.
„ Надявам се, че доникъде на месец октомври ще успеем да приберем децата в двете градини. Извинявам се на родителите, че ги подведохме и обещахме, че на 1 октомври ще можем да приемем децата. Излизат действия, които нямаше по какъв начин да предвидим, по тази причина и се постанова удължение на срока”, сподели кметът Маринела Николова.
В първите дни на октомври месец ще стартира почистването на двете градини. „ Събрал се е прахуляк, за който ще са ни нужни най-малко 4-5 дни. Имаме да подреждаме мебели в занималните, да сглобяваме нови гардеробчета, по тази причина разгадавам на схващане от страна на родителите”, добави и Мая Йонова – шеф на ДГ „ Мир”.
Към момента е сменена подовата настилка във всички пространства на двете градини, сменен е санитарният фаянс в тоалетните, баните и кухните. Направена е реорганизация на вътрешна канализационна и водопроводна мрежа, както и реорганизация на електрическите табла и осветителните тела.
В приемащите градини – „ Слънчице” и „ Звънче” са основани условия за престояване, образование и образование на децата. РЗИ следи всички действия ежеседмично. Представители на РУО – Враца преди дни бяха в Козлодуй, също с цел да проследят ремонтните действия.
Информация за точната дата на приемането на децата ще дават навреме шефовете на двете детски градини – Мая Йонова, ДГ „ Мир”, и Анелия Тодорова, ДГ „ Радост”. Към 28 септември остават довършителни работи, разчистване на пространствата и единодушие от РЗИ за допускане на деца в ремонтираните здания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР