Ремонтите може и да са скъпи, но хубавите къщи в

...
Ремонтите може и да са скъпи, но хубавите къщи в
Коментари Харесай

Истинска ремонтна истерия! Всяка пета къща край Пловдив е в ремонт, цените повече от рекордни

Ремонтите може и да са скъпи, само че хубавите къщи в региона на Пловдив са още по-скъпи. Очевидно е, че тази максима е станала водеща за мнозина. Някои от тях са наследници на парцели в околните села, други са вложители, трети новодомци. Това, което ги сплотява е, че виждат в този миг идеалния да вдъхнат нов живот на остарели къщи. 
Прочетете още
С настъпването на по-топлите и сухи дни се следи забележителен напредък на строителството, а бригадите не могат да смогнат. Закъснелите да си намерят занаятчия към този момент мъчно се вписват в заетите до октомври графици. 

" Къщи, които са изоставени и тънат в съсипия от години, внезапно се съживяват. Тази наклонност е всеобща. Не можем да смогнем от поръчки за повсеместен ремонт. Голям е ползата към ремонт и замяна на покриви, за оправяне на фасади, а и за вътрешни реконструкции, преустройства и така нататък Въобще прави се всичко ", изясни пред TrafficNews Димитър, който работи във компания за осъществяване на ремонтни действия.

Цените на дървения материал и арматурното желязо се възстановиха и са близко то тези от преди войната в Украйна. Увеличението на останалите типове строителни материали обаче оскъпява доста строителството. Цената на труда също е над 50% по-висока от преди 3-4 години.

Трудно е да се каже тъкмо какъв брой коства ремонта на къща, защото обектите са доста разнообразни, в друго положение, а и условията за осъществяване варират доста.

" При цялостните поправки цените стартират жестоко от 400 лв. на кв.м. и стигат 1000 лв. на кв.м. Сами разбирате, че един ремонт може да коства 50 000 лв., само че може да стигне стойности до 200-300 хиляди лв. “, показва още Димитър.

Най-скъпата част при ремонтите са ремонт и възобновяване на покривите, ремонт или основаване на нови стълбища, както и санитарните възли – от превозване на нови тръби до слагане на плочки и гранитогрес.

„ Реставрацията на остарели къщи от време на време е доста трудоемка, изключително, в случай че притежателите желаят да запазят някой орнамент, дюшеме и така нататък Понякога е по-лесно всичко да се изкърти и да се почне от нулата “, уточни още той.

Основно огромните поправки целят препродажба на недвижимия парцел за доста висока цена. Не липсват обаче и искащи да си създадат бизнес – къща за посетители и така нататък Обикновено ремонт за лично прилагане си вършат хора, закупили остаряла къща за ниска цена, а не наследници, издават още от сектора.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР