Ремонтира се емблематичният за Търговище парк "Борово око". Зоната се

...
Ремонтира се емблематичният за Търговище парк "Борово око". Зоната се
Коментари Харесай

Ремонтират емблематичният за Търговище парк Борово око

Ремонтира се емблематичният за Търговище парк "Борово око ". Зоната се обновява от екипи на общинско дружество "Флора ", в този момент се прави асфалтиране на централата алея, оповестиха от общинската администрация откакто кметът Дарин Димитров и секретарят на общината Христалина Халачева са ревизирали през днешния ден хода на ремонтните действия.

Освен рехабилитация на настилката, се построяват и три нови култивиран пространства, в центъра на алеята. Там ще бъдат инсталирани дребна сцена и седящи места, подобаващи за деца от 3 до 6 години. Предвидена е и опция за озвучаване, с цел да се организират разнообразни детски спектакли и представления.

На централната алея ще бъдат сложени нови пейки, както и нова чешма със особено обособено място за домашни любимци. Предстои преасфалтиране и на така наречен "Алея на занаятите ", където се организират част от културните прояви в седмицата на Традиционния пролетен панаир, е пояснил шефът на "Флора " Асен Чакъров.

Общинското дружество ще обнови и настилката към езерото "Борово око ". Старите каменни плочи ще бъдат сменени с нови. По наставление се отстраняват и рискови тополи в региона. Дейностите се правят след издадена експертна оценка от ландшафтния проектант на Общината, че дърветата са остарели и съставляват непосредствена заплаха за преминаващите жители. На мястото на отстранените ще бъдат засадени нови върбови дървета.

Всички ремонтни действия по обновяването парка се правят според от метеорологичните условия и ще продължат и през идната година. В началото на мандата на кмета Димитров в парка бяха инсталирани осветителни тела и сложени камери за видеонаблюдение. Обновените зони също ще бъдат оборудвани с такива, допълват от администрацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР