Ремонтът на ул. "Граф Игнатиев“ в София и новият облик

...
Ремонтът на ул. "Граф Игнатиев“ в София и новият облик
Коментари Харесай

Фандъкова гарантира: Няма да платя и лев за некачествен ремонт

Ремонтът на ул. "Граф Игнатиев “ в София и новият образ на пространството към църквата "Св. Седмочисленици " провокираха публичното неодобрение. Стигна се до митинги, искане за оставка, а кметът Йорданка Фандъкова наложи глоба от 100 000 лв. на консорциума, който извършва строителния контрол по "Граф Игнатиев ".

Напрежение пред Столичната община, има арестуван

Всичко това кметът разяснява в студиото на "Здравей, България ".

"Гарантирам, че няма да платя и лев за некачествено свършена работа ", безапелационна бе Фандъкова.

"Именно поради това беше санкциониран и надзорът на ремонтните действия на ул. "Граф Игнатиев. Санкцията е първа и последна, тъй като при още неточности следва повреждане на договора”, разгласи тя.

Градоначалникът изясни, че е поканила сътрудниците на Столичната община от Университета по архитектура, строителство и геодезия да вземат участие в процеса, "за да са сигурни хората, че има външен, самостоятелен контрол”.

И добави, че не е съгласна с упреците на "политическите сили, които в предишното доведоха София до разруха”.

"Мен ме ядосват само пропуските в работата, а не това, че хората вършат фотоси ", акцентира кметът.

Фандъкова благодари на жителите за сигналите и проявеното самообладание, изясни, че интензивността им за нея е потребна и прикани хората да изчакат да завърши ремонтът и "всеки да отиде да го види на място, а не да се предоверява на оценките и усета на други хора”.

"Ще връщаме компанията, до момента в който не направи ремонта както би трябвало " , още веднъж бе безапелационна Йорданка Фандъкова.

"Доказала съм, че съм безусловно безкомпромисна към изпълнителите. Не ме интересува името на компанията и е известно, че съм налагала най-големите санкции в страната”, сподели още кметицата. Колкото до периодите, всеки ден забавяне ще коства по 240 000 лв. на изпълнителите на ремонта, като оптималната глоба може да бъде в размер на 4 млн. лв. ".

Кметът разяснява и идното възобновяване на площад "Света Неделя”. В петък стартира полемиката за критериите за работа. Да се включат с хрумвания са поканени опитни, огромни студиа от цяла Европа.

В близко бъдеще ще се търсят вложители и за облагородяване на пространството сред булевардите "Мария Луиза” и "Христо Ботев”, заключи тя.

Ще замязя ли градинката пред "Св. Седмочисленици " на площад в Мюнхен

100 хиляди санкция след ремонта на "Граф Игнатиев "

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР