Ремонтът на пространството на площад България пред сградата на Националния

...
Ремонтът на пространството на площад България пред сградата на Националния
Коментари Харесай

Ремонтът пред НДК ще приключи по план през ноември

Ремонтът на пространството на площад " България " пред постройката на Националния замък на културата се чака да завърши в средата на ноември, по този начин както е по контракт - месец и половина преди началото на председсателството на България на Европейски Съюз.

Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, представена от Българска национална телевизия, при инспекция на ремонтните действия, които са част от капиталовата стратегия на Столичната община.

„ Работи се доста интензивно, това са близо 12 декара повърхност ", уточни Фандъкова.

Тя добави, че се е наложило пространството да бъде извадено от плана за повсеместен ремонт на парка, откакто е станало ясно, че хидроизолацията е в неприятно положение.

„ Трябваше да се направи нов, доста сериозен план, да се почисти до основи и по-късно да стартира да се прави ", съобщи Фандъкова.
По думите ѝ сега на половината от площта е положена бетоновата основа, след което на един от секторите се поставя хидроизолацията и следва да бъдат подредени и напълно нови гранитни плочи.

„ Плочите ще са същите, или сходни на тези, които бяха до момента, т.е. визията не се трансформира, добави кметът на София.

Стойността на обекта е малко под 5 млн. лева

„ Премахнати са облицовките и парапетите, като ще бъдат сменени с нови ", сподели заместник-кметът по екологията Йоана Христова уточни

В отговор на въпрос за ремонт на бул. " България " Йорданка Фандъкова уточни, че няма да бъде осъществен тази година.

„ Очевидно булевардът има потребност от цялостна реорганизация, само че това е сложен, сериозен обект. Започнем ли да работим по него, ще блокираме придвижването по тази част на София, тъй че сигурно няма да си разреша есента да стартира сходен ремонт, добави тя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР