Ремонтът на Кукленско шосе ще започне, след като се пусне

...
Ремонтът на Кукленско шосе ще започне, след като се пусне
Коментари Харесай

Край на мъките по бул. Христо Ботев! Тапите се местят на К...

Ремонтът на Кукленско шосе ще стартира, откакто се пусне придвижването по бул. „ Христо Ботев”, сподели кметът Здравко Димитров и изясни, че строителните работи на булеварда в регион „ Южен” са отсрочени поради натоварения трафик в града.

„ Когато се направи нещо положително, хората привикват с него доста бързо и го възприемат като естествена даденост. Но до момента в който се реализира това положително, се основава напрежение, по тази причина дано да свършим със започнатите поправки и тогава да започваме нови”, разяснява градоначалникът. Той означи, че и през днешния ден на бул. „ Христо Ботев” се работи и би трябвало да се постави финален слой асфалт.



„ Става хубаво, нали?”, риторично попита Димитров.

На Коматевско шосе и западното платно на бул. „ Копривщица” към този момент е положена пътната маркировка. Ремонтът продължава от източната страна на „ Копривщица” около Младежкия рид до Пещерско шосе. Строителните споделят, че тези дни ще наливат финален пласт асфалт в сектора от ул. „ Кавала” против гарата до бензиностанцията в посока Коматевския надлез.



Но през другата седмица следва още едно преасфалтиране – този път на северното платно към автогара „ Юг”. Едва откакто завършат настилката, ще нанесат хоризонталната маркировка.

Очертава се Кукленско шосе да се разкопава през зимата, тъй като по източното платно би трябвало да сменят и тръбопровод. Ремонтът беше стартират преди повече от три години, само че го стопираха, тъй като трябваше да се посочи промяната на старите тръби, защото подземната инфраструктура не беше включена в контракта с компания " Европейски пътища ".

Входната артерия на Пловдив е в неприятно положение. Постоянно се отварят дупки, постоянно стават повреди на тръбопровод.

Снимки от Наташа Манева

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР