Ремонтът на източното платно на бул. „Копривщица” ще бъде изцяло

...
Ремонтът на източното платно на бул. „Копривщица” ще бъде изцяло
Коментари Харесай

Край на мъките! Завършват след седмица ремонта на бул. „Копр...

Ремонтът на източното платно на бул. „ Копривщица” ще бъде напълно приключен след една седмица. А на следващия ден на бул. „ Христо Ботев”, сред Централна гара и газстанцията на Младежкия рид, от северната страна, върху новия асфалт ще поставят маркировка от термопластик, който е четири пъти по-устойчив от елементарна багра.

За финала на огромния ремонт на водопровода се регистрира пред кмета Здравко Димитров и отрасловия му заместител Пламен Райчев, техническият началник на обекта инж. Валентин Алексиев от компанията – реализатор „ Драгиев и ко”.

На бул. „ Христо Ботев”, Коматевско шосе, бул. „ Никола Вапцаров” и „ Копривщица” са сменени над 4 км. тръби и са поставени 50 000 тона асфалт.



„ Успяхме да приключим ремонта за 4 месеца.Толкова можахме, толкоз направихме. Не са една, две, четири години. Създаде се малко стеснение за жителите, само че няма по какъв начин да се стартира ремонт, без да се разкопае”, разяснява Здравко Димитров и благодари на строителите.



Старите етернитови тръби са сменени с френски от чугун и полиетилен, които устоят доста повече и усъвършенстват качеството на питейната вода.



На Кукленско шосе отстраняват остарелия асфалт сред от околовръстното до митницата. Работи се първо на обособени сектори, където би трябвало да се смени настилката, по-късно ще има отчасти полагане на тръбопровод, изясни Пламен Райчев.

Снимка от Валентина Биларева

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР