Ремонт на ремонта на жълтите павета има много проста причина-

...
Ремонт на ремонта на жълтите павета има много проста причина-
Коментари Харесай

Георги Георгиев: София е град забранен за „баш майстора“, трябва контрол и здрава ръка

„ Ремонт на ремонта на жълтите павета има доста елементарна причина- компанията реализатор не си прави качествено работата. Затова решението за мене е контрол, надзор на място, и жестоки санкции и наказания, с цел да видят компаниите реализатори, че както работят на частни обекти към възложители частни компании, със същото и по-високо качество, тъй като това са публични пари, би трябвало да работят и в София “, съобщи пред Аудиокаста на „ Фокус “ ръководителят на СОС Георги Георгиев.

Той съобщи, че е необяснимо за какво толкоз огромна компания, като тази, която извършва ремонта, майсторите безусловно да са се оказали „ баш майстори “.

„ София е град неразрешен за „ баш майстора “. Така че обществената инфраструктура би трябвало към нея да си подхожда с огромна отговорност. Ние увеличихме щатния брой да имаме повече инженери и експерти, които да управляват огромните обекти, тъй като общината се задъхва с финансовата си стратегия. Но без подозрение има и доста политически колорит в понятието „ ремонт на ремонта “, добави той.

Георгиев очерта като извънредно значимо потребността от повече ред.

„ За да има повече зеленина и непорочност в града, е нужен повече надзор, вложения в тази посока, и несъмнено, да го пазим, което към този момент е задача за всички нас “. Той напомни решението от предишното лято, когато беше въведен екостикер за това коя кола какъв брой замърсява.

„ Това е едно решение, за което помните желаеха ми оставката, аз пък споделих, че до момента в който не го гласоподават ще ги групирам всеки ден през ваканцията предишното лято, и беше доста динамично и даде мотив за доста спекулации. Но в последна сметка с цел да дишаме чист въздух, би трябвало да понижаваме източниците на замърсяване. А близо 7000 към този момент са семействата с сменени остарели печки на дърва и въглища, на които даваме изцяло гратис от общината, изцяло гратис им ги заменяме с климатици и нови модерни, като съоръжения на пелети да речем, и други системи за отопление. Т.е. това са ефикасните ограничения и това е смяната на града, която съгласно мен хората желаят да видят “, съобщи ръководителят на столичния общински съвет.

Той дефинира като неистина думите на Борис Бонев за къпалнята „ Мария Луиза “.

„ Когато някой по претекст, че желае да свърши нещо хубаво, да речем да върнем къпалнята на софиянци – звучи ужасно. Само че връщането на къпалнята на софиянци в случай че значи, ние да платим десетки милиони на Румен Гайтански, с цел да откупим къпалнята, незабавно като правист ви споделям, че това в действителност е осребряване на една скица, в която в мъртва хватка е хваната София през 2003 година по времето на Софиянски при прехвърлянето на къпалнята в една частна компания. И през днешния ден, в случай че приемем тезата на Борис Бонев, ние би трябвало да платим десетки милиони откуп за нещо, което е наше по този начин или другояче. Аз с това не съм  склонен. Така че борбата е ежедневна, натискът не е по никакъв начин дребен, в последна сметка за това са ни избрали хората – да си опичаме акъла и да не се подаваме на напън “.

Георгиев изясни, че следва доста работа – тротоарите, повдигане на темпото на строителството на паркингите в квартали.

„ До седмица ще е подготвен първият и максимален подобен паркинг в " Надежда “ – сред 4 блока, сред 3 блока, наоколо до метростанцията на " Кирил Дрангов “ се построи най-големият паркинг: 310 паркоместа за живеещите в близост. Започнахме в " Слатина “, за жалост със закъснение, на пазара " Ситняково “ до румънското посолство по план за 160 автомобила със състезателен комплекс на последното равнище, т.е. със спортно игрище, тъй че да могат младежите в София да имат такива стадиони, каквито сме виждали по филмите. Не успяхме по моите стандарти да се оправим с другите два паркинга: в " Студентски “, за който бяхме оповестили конкурс, само че един от многото регионални шефове на София върна решението и деактува едни имоти; в  " Младост “ търсим вложител още “, изясни още той.

„ Бих траял да поддържам може би най-голямото градско събитие фестивала 3D мапинг фестивала LUNAR, който се организира и тази пролет през май месец под мой патронаж. Това е извънреден триумф за града, тъй като основава възприятие за общественост, основава опция за развлечение на жителите, дава поле за изява на младите актьори, има извънредно значим резултат върху общинската стопанска система, тъй като всеки си е купил по вода, бира, чаша вино вечерта, обикаляйки по другите съоръжения, останал е на някои от заведенията да речем, увеличихме градския превоз да работи до късно и така нататък

Иначе с по-големи темпове бих въвел, въпреки че Общинският  съвет е доста стеснен в тази посока, още по-строги и ясни правила за ремонтите и за контрола, ефикасния надзор и хубавичко ръка, с която общината може и би трябвало да ръководи “, категорчен беше Георгиев. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР