Религията е един перфектен инструмент за контрол. Ще забележим, че

...
Религията е един перфектен инструмент за контрол. Ще забележим, че
Коментари Харесай

Сектанският лидер, който разполагаше с 70 жени и цяла общност за контрол

Религията е един съвършен инструмент за надзор. Ще видим, че някои от първите наставления за живота, както и нормите идват тъкмо оттова. Европа трансформира своя образ с помощта на нея, откриваме, че някои от най-отдадените художници по време на ренесанса са правили своите шедьоври точно в името на Бог, както и още доста други. Единственият проблем е, че миряните, заминаващи за новия свят, преувеличават доверието си в Бог, а откакто контролът е загубен, съвсем всеки човек стартира да има вяра в разнообразни готически интервали, изключително откакто тогава гоненето на вещици се трансформира в народен спорт, като до през днешния ден никой не може да подсигурява какъв брой тъкмо са избитите почтени.

От друга страна не би трябвало да забравяме, че още доста други са упреквани във вампиризъм и редица гробове са разравяни с цел да бъдат осъществени най-различни пречистващи ритуали. Проблемът е, че даже в съвременно време ще открием задоволително подправени месии, радващи се на голяма власт. Един необикновен случай е господин Кейт Рамири, прочут с това, че дълго време управлява специфичен секс фетиш и компания за личностно развиване. Историята му не приключва толкоз добре, само че в случай че има човек, постигнал невероятни триумфи в основаването на подправена черква, това ще е Уорън Джефс. Използвайки религията, този подправен гуру съумява да реализира невероятни триумфи в редица случаи, в това число и в оня специфичен миг, когато влиза в топ 10 на ФБР. Нека стартираме през цялото време.

Уорън Джефс е роден през 1955 година и се радва на положително семейство в Сакраменто, Калифорния. През 1986 година е част от църквата Фундамелисти на Исус Христос и последните дни на светците, ръководена от татко му. През 2002 година след гибелта на татко му, Джеф получава правото да я управлява. Въпросната фракция има забавни правила и разрешава многоженството до степен, в която разсъдъкът към този момент напуща религията. Още от 80-те години на предишния век, всеки мъж има право да подписва брак с няколко дами. Впрочем, тази традиция продължава доста по-назад в фамилното дърво на Джеф.

Баща му Рулон разполага с към 50 съпруги и дузина деца, общият брой на които е някъде към 80 индивида. Според предсказанията на църквата, Джеф е златното дете. В учебно заведение, особено пригодено за миряните на тази вяра, изключително откакто всички са едно огромно семейство, Джеф остава запомнен като човек, който има доста непоколебим взор за дисциплината и вниманието на аудиторията. Извън работата си, новият избавител е деен и в църквата. Когато татко му поема надзор и се издига до равнището на едноличен водач. Премахва своя консул и не разрешава на никой различен да води църквата.

 gettyimages-91656583-594x594

В края на 90-те години, Рулон се разболява и се постанова да се отдръпна, избирайки сина си като евентуален водач. Джеф получава правото даже да води самата работа, до момента в който татко му се утежнява след удар. Когато татко му умира, първата задача е да съобщи, че никой не допира вдовиците, които по никакъв начин не са малко, прочее той самият ги взима за свои лични, което би трябвало в действителност да ни тормози. Дълго време църквата лети под радара, до момента в който през 2015 година две от децата на водача – Беки и Рой – не упрекват татко си пред CNN, че ги е малтретирал, до момента в който са били дребни.

Неговите думи били, че откакто има такава власт, може да прави всичко, а след тези показания, още двама души в огромното семейство споделят историята и напущат църквата. Голямото семейство, дружно с доста други почитатели, избира територия към Западен Тексас. Именно там златното дете демонстрира същинския си темперамент и показва злото в себе си. Изключва към 21 души през 2004 година, тъй като отхвърлят да му се подчиняват. Той има право да избира облеклата, да дефинира живота на хората и да декларира кой би трябвало да се омъжва и кой не. Също по този начин не разрешава малкия екран и интернета на всеки човек. Проблемът е, че един път откакто гони хората, те завеждат дело против него. Някои даже споделят, че ги е изнасилил. През 2005 година управляващите в Аризона повдигат обвинявания за полов тормоз и обезчестяване на невръстен. Към това се прибавят и две обвинявания за обезчестяване в Юта, както и в уреждането на брак сред 14-годишна и 19-годишен – неразрешено във всеки американски щат. Започва търсене, освен това на най-различни точки, които по един или различен метод са обвързани с църквата.

Никой не може да го открие и тъкмо затова е прибавен в листа на ФБР като един от 10-те най-търсени хора в света. Заловен е в Лас Вегас през август 2006 година с няколко мобилни телефона, към 50 000 $ в него и сак с перуки и слънчеви очила. През 2007 година е изправен в Юта по обвинявания за обезчестяване. Адвокатите му печелят делото, само че съдът го изпраща в Тексас. ФБР влиза в прословутото ранчо през 2008 година Там попадат на най-различни доказателства, които са повече от задоволителни за повдигането на няколко присъди, в това число уредените бракове сред възрастни хора и дребни деца. През 2011 година водачът още веднъж е на съд, този път за два брака на девойки на 12 и 15 години.

 gettyimages-76815300-594x594

Второто даже ражда дете. Някои от по-страшните доказателства идват непосредствено от записките на Джеф. Като човек с привички, той обича да следи и записва всички дейности на своите съпруги. Неговите дневници и аудио записи въобще не са малко. Именно една от касетите на звучи по време на делото същата година. Жертвата е 12-годишно момиче, което пищи, до момента в който е изнасилвано. В една от другите тетрадки на Джеф се открива и съществуването на още един специфичен текст „ Ако светът знаеше какво върша тук, най-вероятно щяха да ме обесят на най-високото дърво. “.

Джеф се пази самичък и показва необикновено слаба отбрана. В съда чете мормонската книга, номерът не минава, по-късно взема решение да застане пред журито и да мълчи. На един доста значим въпрос: какъв брой тъкмо съпруги има? Джеф декларира, че разполага с към 70 съпруги и една трета от тях са малолетни. На финалът, мъжът е наказан на пожизнен затвор за многоженство, сексуалено нахлуване и още доста други. Дори и в пандиза не стопира да показва темперамент. Първо афишира гладна стачка, по-късно пробва да се самоубие. Дори и откакто е в пандиза, мъжът продължава да управлява своите почитатели.

Там обаче стартира да губи постепенно и несъмнено своето въздействие и стартират да валят още обвинявания. През 2019 година даже споделя, че е претърпял психологично разстройство и не може да се изправи пред съда. Това обаче не пречи още веднъж да бъде изправен на съд. От пандиза даже написа книга, в която споделя известието на Исус Христос, обвързвана явно с неговото освобождение. На този стадий, продължава да бъде в пандиза, а присъдите се прибавят една след друга.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР