Религията днес е най-новото предаване в ефира на БНТ. То

...
Религията днес е най-новото предаване в ефира на БНТ. То
Коментари Харесай

Герги Милков ще води новото предаване на БНТ - Религията днес

" Религията през днешния ден " е най-новото предаване в ефира на Българска национална телевизия. То ще се излъчва всяка събота от 16 ч. Водещ ще бъде журналистът Георги Милков, който се завръща в националната телевизия, оповестиха от Българска национална телевизия.

 Виж още

Георги Милков е прочут на феновете от предаването " Плюс това " (2015-2018) и от многочислените му изявления и разбори на интернационалните събития и вести, както и серията изявленията със международни водачи като Шимон Перес, Реджеп Таип Ердоган, Шиндзо Абе, Бенямин Нетаняху, Файез Сарадж и други

С автентичен интерес към всичко протичащо се към нас, Георги Милков ще ни показва историята и най-разпространените религии в България, както и взор от света, означават от Българска национална телевизия.

 Георги Милков: Няма да има обединяване сред Северна и Южна Корея Виж още

" В последните месеци екипът ни работи за одобряване на предаванията в есенния сезон. Усилията ни са ориентирани към повишение на качеството на продукциите на Българска национална телевизия при съблюдаване на правилото на самостоятелност и безпристрастност. Предавания за обучение, вяра и история изрично имат своето място в публичния ефир. Затова поканихме експерт като Георги Милков, който има изчерпателен интерес към религиите и традициите. Вярваме, че опитът и харизматичната му персона ще оказват помощ да го осъществя сполучливо ", разяснява Ивайло Огнянов, програмен шеф на БНТ1.

Предаването " Религията през днешния ден " е с учебен темперамент. То ще среща феновете с историята и взаимоотношението на най-разпространените религии в България. Предимство ще имат рубриките, отдадени на историята и сегашното на православието, като обичайно изповедание в България.

У нас православието се съставлява от Българската православна черква и по тази причина главно място в предаването ще имат диалозите с нейни представители.

Наред с това ще участват и тематиките за другите религии и християнски деноминации, изповядвани в България - римо-католицизъм, протестантство, ислям, юдаизъм.

В предаването ще гостуват хорови обединения и сформира, представящи шедьоври на православната музика. Ще бъдат обсъждани разнообразни аспекти на християнската просвета и изкуство. Ще се развива и рубриката " Под едно небе ", представяща обособените религиозни вероизповедания в България. Тя ще се осъществя от районните телевизионни центрове на Българска национална телевизия в страната.

" Религията през днешния ден " ще добави линията от продукции за история и вяра на Българска национална телевизия. Заедно с познатите формати " История.БГ " (значими събития и персони от историята на България), " Джинс " (уникално по рода си предаване за генеалогия и родова памет) и " Домът на вярата " (документална поредица). Четирите излъчвания демонстрират на феновете традициите и духовния живот, срещат ги с тези обители и пазители на православната религия, българщината през вековете и религията по света и у нас.

Кратка визитка на Георги Милков

Георги Милков е измежду най-авторитетните публицисти в България. Той е с богат опит в електронните и печатни медии. Бил е интернационален кореспондент, боен сътрудник, ефирен водещ на предаването " Плюс това " по Българска национална телевизия 1 (2015-2018), основен редактор на сп. TREND, а преди този момент и на българското издание на сп. GEO.

Завършил е " Журналистика " в Софийския университет " Климент Охридски " и още като студент стартира да работи като кореспондент на вестник " 24 часа ". Повече от 20 години отразява интернационалните вести от най-горещите точки на света, следи работата на българската дипломация и наблюдава на терен специфични задачи и спорове по целия свят. Работил е като специфичен делегат по делото против българските медицински сестри в Либия, а като боен сътрудник е бил в Афганистан, Ирак, Судан, Йемен и други

С емфатичен интерес към история и вяра, той е сценарист на документалната поредност " 5 минути София " и създател на серия от изявленията в " 24 часа " със международни водачи като Шимон Перес, Реджеп Таип Ердоган, Шиндзо Абе, Бенямин Нетаняху, Файез Сарадж и др.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР