Ректори на държавни и частни висши училища в страната, Военно-медицинска

...
Ректори на държавни и частни висши училища в страната, Военно-медицинска
Коментари Харесай

Съветът на ректорите заседава за първи път в Тракийския университет

Ректори на държавни и частни висши учебни заведения в страната, Военно-медицинска академия и Полицейската академия вземат участие в срещата, с хазаин - Тракийският университет в Стара Загора.

В полемиката се включиха и служебният министър на образованието и науката проф. Николай Денков и двама от заместниците му.

„ Съветът на ректорите се организира за първи път в Тракийския университет от учредяването му, само че по-важното е, че се организира присъствено. Бяха разисквани проблемите на висшето обучение в актуалната конюнктура, оферти за промени в Устава на Съвета на ректорите и избор на нови членове “, заключи ръководителят на съвета – проф. Анастас Герджиков, ректор на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “.

Участниците в срещата бяха единомислещи – не е толкоз значимо в този момент да върнат за една-две седмици студентите в аудиториите, а да стартират новата академична година присъствено.

Проф. Герджиков изрази убеденост, че макар късия небосвод на служебното държавно управление, ректорите разчитат на опита на проф. Николай Денков като заместител и министър на образованието от предходни кабинети и добави, че в последните няколко години просветителното министерство е направило някои позитивни промени.

„ Намаляването на местата във висшите учебни заведения с 40 %, обвързването на финансирането с качеството на образование и това, че се влиза доста по-трудно, водят висшето обучение в вярна посока. “, приключи проф. Герджиков
Обобщението на проф. Анастас Герджиков чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР