Ректорът на Университета по хранителни технологии проф. Пламен Моллов и

...
Ректорът на Университета по хранителни технологии проф. Пламен Моллов и
Коментари Харесай

Бизнес и университет в сътрудничество за иновативни технологии и високо качество на храните

Ректорът на Университета по хранителни технологии проф. Пламен Моллов и шефът на една от най-модерните компании за произвеждане на ястия у нас Кольо Колев подписаха меморандум за партньорство. Това стана през днешния ден на работна среща с управлението на ЕСКО ТРЕЙД АД,  Божурище, която се организира в най-новата зала в УХТ – „ Форум “.

Радостно е, че бизнесът и науката си подават ръка, а в лицето на УХТ ние виждаме най-хубавата опция за партньорство, съобщи Колев, който благодари на проф. Моллов и неговия екип за интереса към техния план. 
-->
Ректорът сподели, че още в самото начало активността на компанията е предизвикала неговото любознание, а след презентацията съобщи, че студентите непременно би трябвало да се срещнат с нея.

Зам.-ректорът по научна и интернационална активност проф. Галин Иванов означи, че новаторската технология не е задоволително изследвана област, а постигнатото неизменност на качеството в мащаб от 50-60 хиляди порции всеки ден е несъмнено преимущество.

Компанията LEKKERBEK ползва новаторска технология, основаваща се на кулинарната техника “су тип ”, която се употребява най-вече в първокласните заведения за хранене.



Основна тематика на полемиката бяха опциите за създаване на съвмести научноизследователски планове за в допълнение валидиране на прилаганата технология и гарантиране на високото качество на продуктите. Бяха разисквани и други области за съдействие като обезпечаване на стажантски стратегии, осъществяване на информационно-обучителни акции и други

Участниците в срещата имаха опция персонално да се убедят в преимуществата на новаторската технология, като дегустираха храни, презентирани от началник Андрей Стоилов, който е и кулинарен шеф на компанията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР