Ректорът на Тракийски университет - Стара Загора проф. д-р Добри

...
Ректорът на Тракийски университет - Стара Загора проф. д-р Добри
Коментари Харесай

Делегация от Тракийски университет - Стара Загора посети Медицински университет-Плевен

Ректорът на Тракийски университет - Стара Загора проф. доктор Добри Ярков, д.в.н., Заместник-ректорът по планова активност доцент доктор Емил Славов, д.м., Деканът на Медицински факултет доцент доктор Юлиян Ананиев, д.м. и доктор Здравко Тодоров, Ръководител на Симулационен център по ветеринарна телемедицина „ VetSim “ бяха на работно посещаване в Медицински университет-Плевен, обвързвано с плана за откриване на Факултет по ветеринарна медицина към плевенската Алма Матер.



Те бяха посрещнати от Ректора на МУ-Плевен проф. доктор Добромир Димитров, д.м. както и от членове на Ръководството на университета – ръководителя на Общото заседание проф. доктор Славчо Томов, д.м.н., помощник-ректора доктор Венцислав Георгиев, финансовия шеф Ибрахим Потурлиев и ветеринарните лекари – доктор Ангeл Ангелов и доктор Бранимир Николов.



Целта на визитата бе разискване на плана за откриване на Факултет по ветеринарна медицина в Плевен, както и полагане на основите на бъдещо съдействие и дълготрайно партньорство.

Домакините показаха на управлението на Тракийски университет – Стара Загора високотехнологичната база за образование на Телекомуникационен ендоскопски център, Лаборатория за виртуална действителност, лабораториите на Център за подготвеност по персонализирана медицина, 3D и телемедицина, роботизирана и минимално инвазивна хирургия Леонардо да Винчи.

Ректорът на Тракийски университет направи в детайли показване на ветеринарния факултет в Стара Загора със 100-годишна история. Той показа и своята тактика за развиване в клиничната и научноизследователската активност, като предложи благоприятни условия за образование и съдействие във ветеринарната медицина на своите сътрудници от МУ-Плевен.

Ректорът проф. доктор Добромир Димитров показа структурата на висшето учебно заведение в Плевен и опциите за разгръщане, както и нуждата и аргументите за откриване на Факултет по ветеринарна медицина за страната и района. Той срещна сътрудниците си с плана за създаване на ветеринарен факултет, който ще употребява предклиничната база на МУ-Плевен, а клиничните бази ще бъдат разположени в град Пордим и във Втора клинична база.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР