Ректорът на Техническия университет във Варна проф. Росен Василев е

...
Ректорът на Техническия университет във Варна проф. Росен Василев е
Коментари Харесай

Официално уличиха в плагиатство ректор на варненски университет, той ще търси правата си в съда

Ректорът на Техническия университет във Варна проф. Росен Василев е плагиатствал свои сътрудници. Това се показва в отчета на Комисията по академична нравственос към министъра на образованието.

Неговото умозаключение е, че при написването и отбраната на дисертационния си труд за отсъждане на научната степен „ лекар на науките “ и в показаните научни писания за присъединяване в състезанието за заемане на академичната служба „ професор “ Василев е показал като лични писания на други преподаватели  от Техническия университет и на непознати създатели без съответното позоваване и цитиране. Решението е взето с 4 гласа „ ЗА “ и 1 глас „ ПРОТИВ “.

Проверката беше формирана по сигнали на проф. Николай Минчев и на някогашния ректор проф. Овид Фархи.

От управлението на Техническия университет изрично отхвърлиха заключенията на отчета. В позиция до медиите се декларира, че Комисията по академична нравственос е избрала безусловно противозаконен състав от арбитри. Освен това  нито един от публично подадените 16 сигнала за плагиатство не са показани на  проф. Василев, с цел да може той да даде своето мнение всъщност.

Обвиненията към проф. Василев за плагиатство ще се разрешат по правосъден ред, прибавят още от управлението на висшето образователно заведение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР