Рекордьорът по мачове за националния отбор на България ще организира

...
Рекордьорът по мачове за националния отбор на България ще организира
Коментари Харесай

Стилиян Петров организира благотворителен мач в подкрепа на онкоболни

Рекордьорът по мачове за националния тим на България ще провежда благотворителен футболен мач в поддръжка на онкоболните. Срещата ще бъде в София на 6 септември от 17 часа на Националния стадион " Васил Левски ", заяви Петров.

Участие в нея ще вземат световноизвестни футболисти.

Петров беше диагностициран с левкемия през 2012 година, само че четири години по-късно. Той

" Аз и моето семейство преминахме през тази тежка борба. Този мач ще бъде моето огромно благодаря от едно семейство, на което вие дадохте поддръжка ", сподели Петров, като срещата се провежда от фондацията на някогашния футболист.

" Всички средства, които са събрани, ще бъдат дарени в лечебни заведения в България, в които се лекуват хора от ракови болести. Също по този начин ще бъдат дарени на хора, нуждаещи от трансплантации и лекувания. Доста хора показват отвращение пред мен от доста лечебни заведения, по тази причина даренията ще бъдат следени, да се знае по какъв начин се изразходват средствата ".

" Това, което ще създадем ще даде вяра на доста хора и на техните близки, че могат да се преборят. Мачът е и моят метод да е отблагодаря за поддръжката към мен ", разяснява Петров на конференция.

Участие в срещата ще вземат български и задгранични футболисти.

" От българска страна ще има няколко треньори. Сред тях е Димитър Димитров-Херо, който първи ме взе в националния тим. Участие в мача ще вземат Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Наско Сираков, Мартин Петров и Мариян Христов. Те са удостоверили присъединяване ".

Чуждестранният тим ще включва футболисти, с които Петров е играл. Това са Рой Кийн, Хенрик Ларсон, Робер Пирес, Луис Гарсия и Неманя Видич. Треньор пък ще бъде Мартин О`Нийл, с който Петров беше в " Селтик " и " Астън Вила ".

Петров удостовери, че ще вземат участие футболисти от националния тим на България, " Селтик ", " Астън Вила ", ЦСКА и " Монтана " - отборите, в които е играл в кариерата си.

" Търся поддръжка от българския народ, това е една благородна идея. Кауза, която е за хора, които се борят. Всеки, който е на стадиона, ще поддържа освен мен, само че и всеки, който се бори с тази подла болест. Тя не ни разделя на хора от БФС, политици, предприемачи, футболисти. За страдание, когато преминаваш през такава борба нямаш отговори. Фондацията ми работи с хората, които са заболели, само че и с неговите близки, тъй като това се отразява на цели фамилии.

Билетите за мача са на цена от 40 до 90 лева и се продават в платформата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР