Рекордно голям проектобюджет на София беше представен от кмета Йорданка

...
Рекордно голям проектобюджет на София беше представен от кмета Йорданка
Коментари Харесай

Последният бюджет на Фандъкова ще е рекордните 2.55 млрд. лева

Рекордно огромен проектобюджет на София беше показан от кмета Йорданка Фандъкова. При малко над 2 милиарда лв. предходната година, в този момент се предлага бюджетът да надвиши 2 и половина милиарда лв., което е нарастване с над 20 %. Предвидени са 200 милиона лв. за създаване на нови улици и близо 50 милиона за ремонт на тротоари. Публичното разискване на бюджета ще бъде на 29 август, разгласи Фандъкова и изрази вяра той да бъде подсилен от всички политически сили в Столичния общински съвет.

Проектобюджетът на столицата за тази година е 2 милиарда и 555 млн. лв.. Той ще бъде импортиран през днешния ден в Столичния общински съвет. Закъснението се дължи на късното приемане на националния бюджет, изясни кметът Йорданка Фандъкова.

Предвидени са 670 млн. лв. вложения за финансови разноски, от тях:

- 200 млн. лева за създаване на нови улици;

- над 48 млн. лева - за ремонт на тротоари;

- 104 милиона за канализация.

Йорданка Фандъкова изрази вяра той да бъде подсилен от всички политически сили=

" Защото това е бюджет, по който ще продължи да работи моят екип още два месеца, само че и бюджет, по който ще стартира работа идващия кмет и идващия екип. Важно е. Затова се надявам да го погледнат всички политически партии, всички те имат упоритости за ръководство на София след месец ноемри. Надявам се да погледнат отговорно на развиването на града ".

Столична община чака утвърждението на финансовото министерство за спомагателни средства за построяването на метролинията, свързваща кварталите „ Хаджи Димитър “ и „ Левски Г ". Фандъкова е поискала среща с финансовия министър Асен Василев.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР