Рекордните 26 държави ще участват на Световната купа в БанскоРекордно

...
Рекордните 26 държави ще участват на Световната купа в БанскоРекордно
Коментари Харесай

Рекордните 26 държави ще участват на Световната купа в Банско

Рекордните 26 страни ще вземат участие на Световната купа в Банско
Рекордно присъединяване откъм страни е на път да запише Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско (22-24 февруари), стана ясно по време на днешната втора конференция за Световната купа, съобщи кореспондент на БГНЕС. Към момента има декларирани 148 скиори от 26 народи. Най-много са австрийците - 22-ма състезатели, а Италия и Франция са с по 16 скиори. С по 1 все още са Сърбия, Холандия, Лихтенщайн, Белгия, Дания и Гърция. България ще се показа на Световната купа в Банско с трима състезатели - Алберт Попов, Камен Златков и Йоан Тодоров.

В Банско ще стане явен носителя на Световната купа в алпийската композиция. Лидер все още в класирането е Марко Шварц (Австрия), който завоюва първата композиция във Венген.

"Случайно или не след доста години тези триумфи, които нашите състезатели стартират да реализират в алпийските ски и да възнаграждават напъните, които сме положили като федерация и те като самостоятелни персони да се борят с целия свят дават триумфи. На този декор идва и следващата Световна купа в България, което е огромно самопризнание за нас като федерация, че сме построили едно доверие на доста високо равнище в Световната федерация. Ерата от преди 25-30 години ще се върне още веднъж. Мястото на България е тъкмо там, където е Алберт в момента", разяснява пред медиите президентът на БФСки Цеко Минев.

Вицепрезидентът на БФСки Георги Бобев, съобщи, че е доста щастлив от триумфите на Алберт и позитивното отношението на всички към ски спорта у нас. "Банско е един от няколкото международни курорта, който този сезон приема три старта при мъжете за Световната купа. Предизвикателството да организира тези стартове е доста съществено пред уредниците на организационния комитет, федерацията и Банско. Над 1000 души работят по организацията на тези три старта. Започна дейната работа по построяването на инфраструктурата в ски зоната", регистрира Бобев.

В рамките на кръга от Световната купа по ски в Банско, снежните писти ще одобряват ски стартове в три алпийски дисциплини при мъжете – алпийска композиция, супергигантски слалом и великански слалом. Българският ски курорт е една от тридесет и четирите местоположения в Европа и Северна Америка, домакини на надпревари от кръга на Световната купа. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР