Рекордна сделка в историята на Висшата лига е вече факт!

...
Рекордна сделка в историята на Висшата лига е вече факт!
Коментари Харесай

Челси счупи британския трансферен рекорд

Рекордна договорка в историята на Висшата лига е към този момент факт! Бенфика и Челси най-сетне са се договорили за сумата по прехвърлянето на Енцо Фернандес, твърди трансферното гуру Фабрицио Романо. 

Все още не е ясно каква е крайната сума на договорката, както и по какъв начин ще бъде разпределено заплащането, само че то ще бъде на 6 елементи, като първата вноска ще е 40 милиона паунда. Проблем беше дребното оставащо време за подписването на документите, само че въпреки всичко двете страни съумяха да се вметнат в него. 

Последната сума, която се твърдеше, че ще бъде платена за полузащитника, бе 120 милиона евро. Ако това бъде реалност, то това ще е трансферен връх за тим от Острова, който до момента се държеше от Джак Грийлиш, който мина в Манчестър Сити от Астън Вила за 117 милиона евро. Това бяха сложни договаряния, които продължиха към месец, само че към този момент завършиха, откакто продължиха близо 24 часа. 

Договорът ще е годен до лятото на 2031-а година. Собственикът Тод Бьоли и неговият екип са с главен принос за договорката. 

Енцо Фернандес е единствено на 22 години, само че впечатли с играта си на Световното състезание в Катар с екипа на Аржентина. Той има 17 мача в португалското състезание с екипа на Бенфика, като е вкарал едно попадение и е записал 5 асистенции.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР