Рекорден ръст туристи отчита местната управа в старата ни столица.

...
Рекорден ръст туристи отчита местната управа в старата ни столица.
Коментари Харесай

Рекорден ръст на туристите във Велико Търново

Рекорден растеж туристи регистрира локалната администрация в остарялата ни столица. От началото на годината досега Велико Търново са посетили над 140 000 души от страната и чужбина, като прогнозите са до края на летния сезон техният брой да надвиши половин милион.
За тази статистика способства богатото културно-историческо завещание, както и разнообразието от летни фестивали тази година. Сред тях е и второто издание на българските оперни театри „ Сцена на вековете " на крепостта Царевец.
И тази година културният туризъм е измежду водещите емблеми на остарялата столица. Градът продължава да притегля гости както от страната, по този начин и от Америка, Китай и Япония. Ръст има и на туристите от Русия и Испания.
" Действително крепостта Царевец е най-посещавания обект. По някои данни е и най-посещавания обект в цялата страна. Други посещавани обекти са средновековните църкви в село Арбанаси, Констанцалиевата къща, средновековните църкви в квартал Асенов ", съобщи Нелина Църова, шеф дирекция „ Култура и туризъм " - Община Велико Търново, съобщи Българска национална телевизия.
Велико Търново е желана дестинация и поради богатите и пъстри летни фестивали, които се организират тук. Рекорден брой - над 10 000 туристи досега събира и единственият по рода си у нас летен оперен фестивал „ Сцена на вековете ", който тази година показва 10 международни заглавия. Късно нощес, под намерено небе в царствения замък на крепостта Царевец, беше показано и следващото от тях - операта „ Норма " от Белини.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР