Рекорден брой нови случаи на коронавирус за едно денонощие бе

...
Рекорден брой нови случаи на коронавирус за едно денонощие бе
Коментари Харесай

Рекорден брой нови случаи на коронавирус за едно денонощие в Бразилия

Рекорден брой нови случаи на ковид за едно денонощие бе регистриран в Бразилия, съобщи Ройтерс, като се базира на министерството на опазването на здравето.

Епидемията набира скорост в най-многолюдната страна в Латинска Америка, която към този момент е измежду най-засегнатите страни в света.

Бразилският министър на опазването на здравето подаде оставка след единствено няколко седмици на поста

И до момента в който обстановката към този момент наподобява овладяна в някои от първичните огнища на болестта като Китай, то в Бразилия коронавирусът продължава се популяризира с бързи темпове.

През последните 24 часа бразилските управляващи са записали рекордните за едно денонощие 15 305 нови инфектирани. С това общият брой на доказаните случаи в страната към този момент е 218 223.

По този индикатор Бразилия е на шесто място в света, като към този момент изпревари страни като Франция и Германия, съобщи Българска телеграфна агенция.

През последното денонощие бразилските управляващи са записали 824 смъртни случая от ковид. С това общият брой на умрелите в страната доближи 14 817.

Бразилия е на шесто място и по този индикатор в мрачната статистика. Рекордът за един ден е 881 смъртни случая, регистрирани във вторник.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР