Рекорден брой нови случаи на Covid-19 бяха регистрирани в Англия

...
Рекорден брой нови случаи на Covid-19 бяха регистрирани в Англия
Коментари Харесай

Рекордни над 160 хиляди нови Covid случаи в Англия за 24 часа, връщат носенето на маски в училищата



Рекорден брой нови случаи на Covid-19 бяха регистрирани в Англия - 162 572 инфектирани за едно денонощие.

Британското държавно управление разгласи наложително носене на маски в учебните заведения в Англия, с цел да се понижи разпространяването на разновидността Омикрон. Правителството работи и върху незабавни проекти за справяне с огромното неявяване на служащи в публичния бранш вследствие на болести от Омикрон.

Временното връщане на маските в учебните заведения е във връзка на загрижеността те да останат отворени за присъствено образование през идващия период.

Междувременно шест учебни профсъюзи желаеха незабавни дейности за ограничение на разпространяването на вируса, като предизвестиха, че заключителните изпити ще бъдат изложени на риск, в случай че не се вземат спомагателни ограничения.

Призовава се за апаратура на вентилатори, финансова помощ за покриване на отсъстващи учители, помощ за тестване на място и облекчение на инспекционния режим на контролния орган в образованието Ofsted.

През идната седмица учебните заведения на Острова отварят след коледната почивка като учениците ще бъдат тествани на място. До момента единствено в Англия от четирите народи в Обединеното кралство носенето на маски не бе целесъобразно в класните стаи. Маските не са наложителни за учителите на този стадий.

По мотив на сведенията, че тук-там в публичния бранш се следи неявяване на към четвърт от работната мощ поради болести от Covid-19, министър председателят Борис Джонсън инструктира министрите да разработят незабавни проекти за справяне с казуса.

В празничния интервал бяха регистрирани рекорден брой инфектирани.

Транспортът, националното опазване на здравето и учебните заведения са най-сериозни наранени от отсъствията. Увеличаващият се брой инфектирани води до огромен брой самоизолиращи се, които не могат да вървят на работа, а това визира изключително тези браншове, в които не може да се работи от у дома. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР