Реконструкцията на жп инфраструктурата между Русе и Каспичан ще позволява

...
Реконструкцията на жп инфраструктурата между Русе и Каспичан ще позволява
Коментари Харесай

Ремонтират жп линията между Русе и Каспичан

Реконструкцията на жп инфраструктурата сред Русе и Каспичан ще разрешава придвижване на влаковете по плановите скорости. Това доста ще усъвършенства трафика на транспортите по първата, построена жп линия в България. В рамките на плановете се възобновяват железопътните линии, конфигурира се лед осветяване и видеонаблюдение, обновяват се приемните сгради и системите, с които се ръководи придвижването на влаковете, оповестиха от Министерството на превоза.

Модернизацията обгръща обектите на железопътната инфраструктура в сектора от гара Русе разпределителна до гара Каспичан. Възстановяването на плановите параметри по дължина на цялата жп линия основава по-добри условия за районния и националния жп превоз.

В региона на гара Ястребово се прави цялостна оптимизация на гарата. Това включва създаване на електронни централизации и системи за телекомуникации, дейно отводняване, по-дълги коловози и нови перони. Ремонтните действия на гара Сеново са идентични и също по този начин осъществят реорганизация на коловозите и стрелките, като новият железопътен път е 2016 м.

В сектора Самуил-Висока поляна възобновените жп линии са 5 950 м, а сред Хитрино и Плиска са осъвременени 13 140 м.

Първата издигната железопътната линия в България Русе-Варна е с обща дължина от 222,7 км към датата на откриването ѝ - 7 ноември 1866 година Дължината на жп линия Русе разпределителна-Каспичан е 137,470 км. Последните поправки за възобновяване на стоманения път са осъществявани в обособени региони сред гари, главно в интервала 1976-1996 година като се изключи сектора Сеново-Просторно, освежен през 2017 г.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР