Реконструкция и изграждане на нови съоръжения на територията на Селищна

...
Реконструкция и изграждане на нови съоръжения на територията на Селищна
Коментари Харесай

Ново съоръжение на „Софийска вода“ ще произвежда допълнителна енергия край Кубратово

Реконструкция и създаване на нови уреди на територията на Селищна пречиствателна станция за отпадъчни води /СПСОВ/ на София край Кубратово ще покачат в допълнение успеваемостта на самата станция . Едновременно с това ще се подобрят параметрите на остатъчния фосфор и азот в утайките от пречистваната вода на столицата и ще се усили производството на газ-метан.

Това стана ясно от думите на зам.-кмета на Столична община Ангел Джоргов , който през днешния ден даде формален старт на строителните действия по плана. Той подсети, че с растежа на града се усилва и нуждата от разширение и рационализация на съществуващата инфраструктура. Това се прави със взаимните старания на Министерството на околната среда и водите и Столична община, а по този метод се усилва опцията да се поставят грижи за екологията в града.

Джоргов изрази вяра, че строителството ще приключи в период до края на годината, когато завършва и актуалният програмен интервал на Европейски Съюз.

Изпълнителният шеф на „ Софийска вода “ АД Васил Тренев акцентира, че реализирането на плана за термална хидролиза ще затвърди водещата позиция на този СПСОВ-Кубратово като производител на зелена сила и решително води компанията към устрема ѝ да стане енергийно неутрална към 2025 година . По думите му голямо значение за това има положителното съдействие със Столична община. В момента в станцията се създава сила, която задоволява над 90 на 100 от употребяваната сила на Софийска вода.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР