Река Стряма приижда и продължава да залива селата в западната

...
Река Стряма приижда и продължава да залива селата в западната
Коментари Харесай

АД: Стряма приижда със страшна сила, мъж чака помощ на покрив

Река Стряма приижда и продължава да залива селата в западната част на Подбалкана. Буйни води прииждат от всички дерета и реки от Стара планина и Средна гора в западната част на община Карлово. Наводнени са селата Слатина, Богдан, Каравелово, Христо Даново, Столетово, Розино.  Във всички села има отнесени цели улици.

Кметът на общината доктор Емил Кабаиванов е на място и управлява дейностите по преодоляване на обстановката. 

Екипи на пожарната към този момент извеждат хора от наводнените им къщи в Столетово, Богдан, Христо Даново, Слатина. В бедствено състояние е мъж в Столетово, той е самичък в двуетажна къща край язовира за състезателен лов на риба. Човекът се е евакуирал самичък на втория етаж, към къщата му е вода над 1.50 м.

Опитите на пожарен екип да стигне до него останаха без резултат. В Столетово чакат лодки на Гражданска отбрана, с цел да изведат мъжа от заплаха. Ситуацията е сериозна, само че няма потърпевши хора, обявиха от Общинския спешен щаб, цитира Марица.

Има заплаха Стряма да скъса насипи и да наводни Дъбене, Войнягово и Баня. Дежурни наблюдават равнището и оповестяват непрестанно за обстановката там.



Във всички села стихията отнесе цели улици.  Община Карлово изиска подпомагане на пожарната и Гражданска отбрана, както и на Министерството на защитата, с цел да изтегля хора и спре водата, която приижда от реките.

Формирование на 61-ва Стрямска бригада към този момент е в подготвеност да окаже помощ на място.

Въпреки че са ангажирани служащи и техника от общината, те не са задоволителни за преодоляване на ситуацията, по тази причина Общинският спешен щаб се обърна към кметовете на наводнените села с апел хора на място да оказват помощ с багери и друга техника. Вече има хора с техника, подготвени да окажат подпомагане.

За обстановката в община Карлово е осведомен регионалният шеф. Преди броени минути Общинският спешен щаб разгласи изключително отчасти бедствено състояние за западната част на община Карлово.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР