Река Гьорги, плувкинята от Virginia Tech, която не успя да

...
Река Гьорги, плувкинята от Virginia Tech, която не успя да
Коментари Харесай

Критики след победата на транссексуална плувкиня

Река Гьорги, плувкинята от Virginia Tech, която не съумя да се състезава във финалите на 500 ярда свободен жанр на националния шампионат на Националната колежанска асоциация (NCAA), оспори разпоредбите на NCAA, позволяващи на транссексуалните дами да се състезават против биологични дами .

Гьорги приключи на 17-о място и в писмото твърди, че това се е случило поради превъзходството на транссексуалната състезателка Лиа Томас в конкуренцията.
 Лиа Томас
Транссексуалната плувкиня от Университета на Пенсилвания Лиа Томас стана първият трансджендър първенец по плуване в историята на Националната колегиална атлетическа асоциация, откакто завоюва надпреварата на 500 ярда свободен жанр в Атланта. Томас изпревари Ема Веянт с 1,75 секунди, като времето ѝ бе 4:33.24 минути, само че остана надалеч от върха на Кейти Ледецки.

Река Гьорги написа писмо, адресирано до NCAA и го разгласява в персоналния си акаунт в Instagram в неделя, оповестяват от.

Virginia Tech swimmer Reka Gyorgy has released a full statement on the NCAA allowing Lia Thomas to compete in the 500 freestyle. She was 17th in the event.

“Every event that transgender athletes participated in was one spot taken away from biological females throughout the meet”
— Kyle Sockwell (@kylesockwell)
„ С цялото ми почитание, бих желала да обърна внимание на нещо, което е проблем в нашия спорт сега и наранява спортистите, изключително плувкините “, се споделя в писмото. „ Всеки е чувал и знае за транссексуалната плувкиня Лиa Томас и нейния случай, в това число всички проблеми и терзания, които ситуацията ѝ донесе в нашия спорт. Бих желала да отбележа, че почитам и изцяло поддържам Лиa Томас; уверена съм, че тя не е по-различна от мен или която и да е друга плувкиня, която се е събуждала в 5 сутринта през целия си живот за утринна подготовка. Тя е жертвала фамилни ваканции и празници за съревнование. Тя се е натиснала до лимита, с цел да бъде най-хубавият състезател, който може бъде. Тя заслужава това право. От друга страна, бих желала да подлагам на критика разпоредбите на NCAA, които ѝ разрешават да се състезава против нас, които биологично сме дами. Пиша това писмо тъкмо в този момент с вярата, че NCAA ще отворят очите си и ще трансформират тези правила в бъдеще. То не разпространява нашия спорт по добър метод и считам, че е неуважително по отношение на биологично женските плувкини, които са състезаващи се в NCAA. "
 Лиа Томас
Преди месец в Съединени американски щати одобриха нова политика, позволяваща на спортистите трансджендъри за плуват на огромни плувни надпревари. Томас се състезава в мъжкия тим на Пенсилвания 3 години, преди да се реалокира в женския отбор. "Опитвам се на пренебрегвам, пробвам се да се концентрирам върху плуването ми. Това, за което би трябвало да бъда подготвена, са надпреварите. И да се опитам да препречвам всичко друго ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР