Режисьорът на новия филм за Мерилин Монро - „Блондинка“, смята,

...
Режисьорът на новия филм за Мерилин Монро - „Блондинка“, смята,
Коментари Харесай

Защо новият филм за Мерилин Монро може да ни разтърси и да обиди всички ни

Режисьорът на новия филм за Мерилин Монро - „ Блондинка “, счита, че лентата му ще обиди всички фенове.

Проектът е акомодация на едноименния разказ на Джеймс Каръл Оутс от 2000 година

Опасенията си по отношение на лентата, в която в ролята на Монро влиза Ана де Армас, 54-годишният Андрю Доминик разяснява в изявление пред Vulture.

Пред изданието той споделя и гледната си точка за това по какъв начин лентата ще се впише в ерата на придвижванията MeToo и Time's Up – двете организации, които набраха голяма известност през 2017 година след обвиняванията към Харви Уайнстийн за полов тормоз, посягане и обезчестяване.

"Ако беше излязъл преди години, щеше да попадне тъкмо при започване на #MeToo и щеше да се одобри като израз на всички тези неща. Сега обаче се намираме във време, в което хората не са сигурни тъкмо къде са границите ", споделя режисьорът. Според него филмът е в рамките на моралното, въпреки да "плува " в много амбициозни води, което надали ще се окаже по усета на всеки фен. "Това ще е нещо, което ще обиди всеки ", безапелационен е Доминик.

Режисьорът споделя и изненадата си от обстоятелството, че "Блондинка " е бил неразрешен за лица под 17 години поради половото си наличие.

"Мислех, че сме успяли да влезем в някакви граници. Но мисля, че, в случай че събереш няколко мъже и дами в една стая и ги накараш да приказват за полово държание, може би мъжете ще бъдат обезпокоени от това, което ще кажат дамите. Просто е чудноват миг. Не е като изображение на щастлива половост. Това е изображение на обстановки, които са двусмислени ", споделя Доминик.

"На най-просто равнище става дума за нежелано дете, което се трансформира в най-желания човек на света и не може да се оправи с целия този интерес, който е ориентиран към него ", добавя още той.

Пред Byrdie предходната година самата Ана де Армас, разкри, че трансформацията ѝ в Монро по никакъв начин не е била лесна и толкоз блестяща, колкото наподобява.

"Трябваше да бъда плешива всеки ден поради перуките. Мерилин минава през няколко нюанса на русото, по тази причина не можех да имам нищо мрачно по себе си. Екипът ме караше да поставям плешива шапка всеки ден, която покриваше цялата ми глава ", споделя актрисата и добавя, че е прекарвала по три часа и половина в гримьорната и първият път, в който се е видяла с перука, е плакала, тъй като се е изплашила от себе си. "Но в това време съм доста горда ", декларира де Армас.

Доминик разкри пред Vulture, че най-вероятно филмът ще тръгне по огромните екрани през септември тази година. Припомняме, че премиерата беше отсрочена през 2020 година поради пандемията.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР