Режимът на Николас Мадуро се е опитал незаконно да изнесе

...
Режимът на Николас Мадуро се е опитал незаконно да изнесе
Коментари Харесай

Мадуро е опитал да изнесе държавни активи и в България

Режимът на Николас Мадуро се е опитал нелегално да изнесе в България активи на държавната петролна компания на Венецуела PDVSA . Това заяви венецуелският народен представител Карлос Папарони в Туитър.

" Успяхме да спрем противозаконната договорка на узурпаторите, които желаеха да продължат плячкосването на PDVSA посредством брокерска къща в България. Ще продължим битката за отбрана на имуществото на страната. " - написа депутатът.

Logramos detener una transacción ilegal de los usurpadores que pretendían continuar el saqueo de PDVSA a través de una casa de bolsa en Bulgaria. Seguiremos en la lucha para proteger los activos de la República. Fuerza Venezuela
— Carlos Paparoni (@CarlosPaparoni) February 9, 2019
" Вече се свързахме с България ! Те няма откраднат повече и $. " - добавя Папарони, като предизвестява, че всеки опит за сходни покупко-продажби ще стане обект на наказания.

Той акцентира, че активите на PDVSA принадлежат на всички венецуелци.

Припомняме, на фона на тежката рецесия и многохилядните митинги в страната, режимът на Мадуро разпродаде забележителна част от златния запас на Венецуела .
 Мадуро е разпродал 73 тона злато от запаса на Венецуела
Мадуро е разпродал 73 тона злато от запаса на Венецуела

Парламентът ще огласи компаниите купувачи…

Хуманитарната помощ, предопределена за Венецуела, продължава да е блокирана от управляващите, откакто президентът Николас Мадуро разгласи, че няма да одобри помощи от Съединени американски щати, а венецуелците не са " просяци ".
Венецуела се намира в невиждана рецесия. Инфлацията в страната се пресмята на милиони проценти, а емигрирали от началото на рецесията са 3 млн. венецуелци.

Миналия месец водачът на опозицията Хуан Гуайдо, който се самообяви за краткотраен президент и си обезпечи поддръжката на над 40 страни, отпред със Съединени американски щати и множеството латиноамерикански и европейски страни . Мадуро към момента има поддръжката на Китай и Русия, Турция и Иран.

Припомняме, че преди три дни, европейски и латиноамерикански водачи се събраха в уругвайската столица Монтевидео, с цел да обсъдят проект за решение на задълбочаващата се рецесия във Венецуела , само че се пазят от директна интервенция .

Подкрепената от Европейски Съюз група , известна като Международната контактна група за Венецуела , организира своята встъпителна среща, като показва по-безпристрастен метод , който опонира на апелите на Съединени американски щати и латиноамериканските сили за повече интервенция.

Срещата пристигна по време на обособена среща на по-твърдата група Лима в Канада , която прикани за интернационалните дейности против венецуелския президент Никола Мадуро, с цел да го принуди да се отдръпна.

По-рано американският президент Доналд Тръмп съобщи пред телевизия CBS, че военната интервенция е " един от разновидностите ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР