Регулаторният натиск, който Китай започна да оказва върху местните технологични

...
Регулаторният натиск, който Китай започна да оказва върху местните технологични
Коментари Харесай

Натискът на Пекин върху BigTech може да продължи с години, но това няма да откаже инвеститорите

Регулаторният напън, който Китай стартира да оказва върху локалните софтуерни компании, може да продължи десетилетия, само че това няма да откаже дълготрайните вложители от влагането на пари в тях, предвижда пред Си Ен Би Си Парик Денисън, ръководещ шеф на GFM Asset Management в Хонконг.

„ Ако ме питате, бих споделил, че това ще продължи още 20 или 30 години “, сподели той.

„ Всичко това се случва на стадии – погледнете до каква степен стигнаха регулациите на технологиите единствено през последните 30 години. Може да наподобява, че тези неща се случват внезапно, само че в действителност има доста стъпки по един доста дълъг път. “, сподели мениджърът.

Той обаче не чака дълготрайните вложители да бъдат изплашени от несигурността от регулаторна позиция.

„ Бих споделил, че сега търпеливият капитал в действителност купува от ден на ден и повече акции на Baidu, Alibaba, Tencent и JD, тъй като те гледат към дълготрайните вероятности “, сподели Денисън.

Под „ толерантен капитал “ нормално се има поради вложения, които имат по-дълъг времеви небосвод и не са спекулативни по природа.

Китай в продължение на месеци води регулаторна акция против интернет колосите, която включва и въвеждането на редица законови ограничения против монополите и в поддръжка на сигурността на персоналните данни. Тези ходове накара вложителите да се оттеглен от бранша и изтриха милиарди долари от капитализацията на софтуерните титани.

Отвъд софтуерния бранш, опасенията от възможен банкрут на строителния бизнесмен China Evergrande се отразиха отрицателно на настройките на вложителите към китайските акции.

Според Денисън софтуерните компании в Китай в действителност може да се възползват от новите законодателни рамки в страната.

„ Според мен новите регулации е по-вероятно да затвърдят позициите на тези компании, защото е доста евентуално Tencent да се приспособява към тях и да откри нови способи за правене на пари. Компанията има доста консуматори, които да обслужва под новия модел за „ общ разцвет “, разяснява той, визирайки новата цел на президента Си Дзинпин за по-равномерно систематизиране на благосъстоянието.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР