Регулаторите на Съединените щати съобщиха в понеделник, че First Republic

...
Регулаторите на Съединените щати съобщиха в понеделник, че First Republic
Коментари Харесай

JPMorgan придобива фалиралата First Republic Bank

Регулаторите на Съединените щати оповестиха в понеделник, че First Republic Bank е иззета и е контрактувана договорка за продажбата ѝ на JPMorgan Chase & Co. Това е третата огромна американска банка, която на практика банкрутира за два месеца.

Банковият колос ще придобие 173 милиарда $ заеми и към 30 милиарда $ скъпи бумаги на First Republic Bank, в това число 92 милиарда $ депозити, се споделя в изказване на JPMorgan. Това не е вдишване на корпоративен дълг или привилегировани акции на банката, прецизира Reuters.

Акциите на First Republic Bank се сринаха с 36% по време на предпазарната търговия в понеделник. Те изгубиха 97% от цената си тази година. Акциите на JP Morgan нарастнаха с 2.6%, до момента в който фючърсите на S&P 500 се търгуваха без смяна.

JPMorgan беше един от няколкото заинтригувани купувачи, в това число PNC Financial Services Group и Citizens Financial Group Inc, които подадоха дефинитивни предложения в неделя на търг, извършен от регулаторните органи на Съединени американски щати, споделиха източници, осведомени с въпроса през уикенда.

Калифорнийският отдел за финансова отбрана и нововъведения разгласи рано в понеделник, че е поел First Republic, а Федералната корпорация за гарантиране на депозитите (FDIC) ще работи като негов правоприемник.

FDIC пресметна, че разноските на Фонда за гарантиране на депозитите ще бъдат към 13 милиарда $. Крайната цена ще бъде избрана, когато FDIC приключи синдика.

Спасяването идва по-малко от два месеца, откакто Silicon Valley Bank и Signature Bank се банкрутираха на фона на приключването на депозити от кредиторите в Съединени американски щати, принуждавайки Федералния запас да се намеси със незабавни ограничения за стабилизиране на пазарите. Тези провали пристигнаха, откакто фокусираният върху криптовалутата Silvergate беше непринудено премахнат.

Нашето държавно управление предложения нас и други да се активизираме и ние го направихме “, сподели Джейми Даймън, ръководител и основен изпълнителен шеф на JPMorgan Chase. „ Нашата финансова мощност, благоприятни условия и бизнес модел ни разрешиха да разработим оферта за осъществяване на договорката по метод, който минимизира разноските за Фонда за гарантиране на депозитите. “

JPMorgan съобщи, че чака да реализира еднократна облага след облагане с налози от почти 2.6 милиарда $ след договорката, която не отразява почти 2 милиарда $ разноски за преструктуриране след облагане, евентуално през идващите 18 месеца.

В известието се споделя, че банката ще бъде „ доста добре капитализирана “, откакто съотношението на общия капитал от първи ред (CET1) подхожда на задачата ѝ през първото тримесечие на 2024 година от 13.5% и ще поддържа постоянни ликвидни буфери.

84-те офиса на банкрутиралата банка в осем щата ще отворят още веднъж, само че като клонове на JPMorgan Chase Bank от понеделник.

JPMorgan е в развой на придобиване от 2021 година, като до момента е погълнала повече от 30 компании в покупко-продажби на обща стойност над 5 милиарда $.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР