Регламентите включват проверка на нелегалните мигранти при пристигането им в

...
Регламентите включват проверка на нелегалните мигранти при пристигането им в
Коментари Харесай

ЕС постигна историческо споразумение по промените в законодателството за миграцията

Регламентите включват инспекция на незаконните мигранти при идването им в Европейски Съюз, снемане на биометрични данни, процедури за подаване и обработка на молби за леговище, правила за установяване на виновната за тези процедури страна членка, и взаимност и съдействие сред страните от Европейски Съюз, справяне с спешни обстановки, в това число в случаи на инструментализиране на мигрантите.

След днешното краткотрайно съглашение работата ще продължи през идващите седмици за уточняване на детайлностите. Предстои по-късно съглашението да бъде одобрено от посланиците на страните от Европейски Съюз в Брюксел.

Миграцията е европейско предизвикателство, което изисква европейски решения, се показва по този мотив в изказване на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Всяка година стотици хиляди противозаконни мигранти подхващат рискови пътувания, с цел да стигнат до нашите граници. Те постоянно са жертва на нарушители и каналджии, които ги примамват с подправени обещания за безвредно прекосяване и ги изнудват за пари, прибавя тя.

Държавите от Европейски Съюз по външните граници би трябвало да ръководят противозаконната миграция, което постоянно е предизвикателство за отбраната на техните граници, добавя Фон дер Лайен. По нейните думи новите правила ще обезпечат ефикасен европейски отговор на общото предизвикателство . Председателката на Европейска комисия разяснява, че с измененията страните в Европейски Съюз ще споделят отговорно напъните за защита на външните граници и за попречване на противозаконната миграция.

Този ден ще остане в историята, написа в " Екс " председателката на Европейския парламент Роберта Мецола . По нейните думи Европейски Съюз е постигнал незабравим прогрес и е намерил търсеното решение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР