Регистрираните през 2017 година престъпления в София са намалели с

...
Регистрираните през 2017 година престъпления в София са намалели с
Коментари Харесай

Регистрираните през 2017 година престъпления в София са намалели с близо 4%

Регистрираните през 2017 година закононарушения в София са намалели с близо 4%, оповестиха от Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР). Дейността на столичната полиция за 2017 година беше показана на на отчет-анализ през днешния ден, на който участваха зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов.

Кражбите от жилища, грабежите, кражбата на коли и измамите остават преобладаващи и през този интервал. Тези закононарушения въздействат на чувство на жителите за сигурност и остават приоритет в работата на полицията, означават от там. Сред целите са и противопоставяне на закононарушенията в областта на стопанската система, които ощетяват бюджета, както и установяването на корупционни практики в държавната администрация.

През интервала са арестувани 1446 непознати жители - близо 6 пъти по-малко спрямо миналата 2016 година. Столичната полиция е обезпечила публичния ред и сигурността на жителите по време на 13 841 всеобщи прояви.

В доклада се отбелязва, че огромен принос за построяването на доверие у жителите имат админите на формалната страница на Столична дирекция на вътрешните работи във " Facebook ", където поданици на столицата слагат въпроси и алармират за проблеми и нарушавания.

През 2017 година се обрисува наклонност за понижаване на престъпността измежду малолетните и малолетните като причинители и жертви на закононарушения. В осъществяване на превантивна стратегия са учредени 13 детски полицейски ръководства (ДПУ), при които с децата доброволци се организират редица занятия на тематики: " Запознаване с активността на охранителна полиция ", " Спортно безчинство ", " Детска полицейска персонална отбрана ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР