Регистрирани са 67 случая на чревни инфекции срещу 55 от

...
Регистрирани са 67 случая на чревни инфекции срещу 55 от
Коментари Харесай

По-малко респираторни заболявания, повече чревни инфекции във Варна

Регистрирани са 67 случая на чревни инфекции против 55 от миналата седмица, като през актуалните дни чревните инфекции са показани от: 48 ентероколита, 14 случая на ротавирусни ентерита, 1 случай на вир. хепатит и 4 случая на салмонелоза. От въздушно - капковите инфекции /без грип и ОРЗ/ са регистрирани 7 лица против 17 за миналата седмица, показани от: 4 случая на варицела, 2 случая на бактериален менингит и 1 случай на скарлатина. 
Случаите с диагноза ОРЗ (остри респираторни заболявания) са 52 против 85 за миналата седмица. С диагноза Грип в Инфекциозна клиника на МБАЛ " Св. Марина " няма лица, постъпили за лекуване. През миналата седмица има регистрирани 2 случая на болни от Марсилска тресчица. С бързи вести са обявени 3 лица, ухапани от кърлеж. В имунизационният кабинет през отчетния интервал са минали общо 110 лица. Проведени са общо 50 имунизации. С ваксина срещу жълта тресчица са обхванати 6 лица. 
В кабинета за анонимно и гратис консултиране за СПИН (КАБКИС) са минали и изследвани 12 лица. Извършени са 50 епидемиологични изследвания на заболели с остри заразни заболявания (ОЗБ).
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР