Регистрирала луксозен джип с фалшиви документи, шефовете й не могат

...
Регистрирала луксозен джип с фалшиви документи, шефовете й не могат
Коментари Харесай

Служителка на КАТ-Бургас, допуснала грешка в полза на автомафията на Пижака, жали дисциплинарка в съда

Регистрирала първокласен джип с подправени документи, шефовете й не могат да проумеят по какъв начин не е разпознала свидетелството-менте

Служителка на КАТ е с дисциплинарно наказване „ последно предизвестие “ поради това, че е позволила регистрацията на първокласен джип „ Ланд Ровър “ с подправени документи. Това е едно от скъпите возила, които проверяващите иззеха като част от разрушеното ОПГ на.

По следствието не беше открита съпричастност на чиновници на КАТ, тъй като липсваха солидни доказателства.

Извърши се обаче вътрешна инспекция, която откри странни неточности на няколко служителки на звеното.

Една от тях е дама с букви К.Н.Н. – чиновник с 20-годишен опит в системата. Тя е позволила непонятен гаф, облагодетелствал автомафията на Пижака. За случая може би нямаше да узнае никой отвън системата на Министерство на вътрешните работи, в случай че въпросната служителка не бе обжалвала наказването в съда.  

Между кориците по делото, гледано в Бургаския областен съд, излиза наяве, че на 8 април 2022 година К.Н.Н. е записала на джип „ Лан Ровър “, модел „ Рейндж Ровър Спорт “ с подправени италиански документи.

Фрапиращото е, че не става дума за добре готови ментета, а за евтини копия, които служителката с дълготраен стаж, трябвало елементарно да разпознае – цветовото осъществяване било друго, шрифта и текстовете на бланката – също, нямало водни знаци, а хартията била с радикално изменени оптични характерности, по отношение на истинските бланки.

Чиновничката от КАТ твърди, че не е показала немарливост, защото не била минала особено образование, с цел да разпознава подправените документи, а на работното си бюро не разполагала с азбучник от мостри на истинските документи.

Бургаският областен съд обаче не приема причините й. Смята, че тя е позволила немарливост при осъществяването на служебните си отговорности и отхвърля жалбата й.

„ К.Н.Н. е с 20-годишен трудов стаж на длъжността. Очаква се да бъде наблюдателна, рутинирана и да забележи най-малкото другия цвят на показаното удостоверение, както и неналичието на водни знаци “, написа в претекстовете си БОС.

Припомняме, че при спецакцията, която се осъществя през лятото на 2022 година бяха арестувани 11 първокласни автомобила висок клас, които с фалшифицирани документи са били регистрирани в КАТ Бургас. Арестувани бяха седем лица, а измежду тях и осигурителен сътрудник.

Прокуратурата уточни за необут на канала известният ъндърграунд необут Стоян Атанасов-Пижака, който издъхна преди няколко месеца, на 56 години, след тежко боледуване. ()

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР