Регионалното министерство е издало разрешение за строеж на планетариум в

...
Регионалното министерство е издало разрешение за строеж на планетариум в
Коментари Харесай

В Бургас ще се строи планетариум, а на тунел „Железница“ – площадка за хеликоптери

Регионалното министерство е издало позволение за градеж на планетариум в южната част на морска гара Бургас. Разрешително е издадено и за елементи от лот 3.1 на автомагистрала „ Струма “, в това число площадка за хеликоптери при южния портал на тунел „ Железница “.

През годината 112 позволения за градеж са издадени от министъра на районното развиване и благоустройството. Част от издадените разрешителни са за строително-монтажни работи по автомагистрали, първокласни, второкласни и третокласни пътища и подсилване на свлачища. Други са за уголемение на газопреносната мрежа, действия в региона на железопътната и пристанищната инфраструктура.

През тази година са издадени позволения за градеж за прави с обща дължина 51,54 км в сектора сред п. в. „ Боаза “ и пресичането с пътя Плевен - Ловеч от предпочитаната за страната ни автомагистрала „ Хемус “, както и за реорганизация на попадащи в обсега ѝ уреди, като водопроводи и въздушни линии.

Издадени са позволения и за строителството на близо 13 км от главното трасе на бъдещата Автомагистрала „ Европа “ с етапна връзка, както и слагане на шумозащитни огради и мрежа за птици и реорганизация на мрежи и уреди по цялата дължина на обекта от п.в. „ Храбърско “ до Калотина.

Разрешения за градеж са издадени и за 25,06 км от трасето сред Мездра и Ботевград, в това число пътен възел „ Новачене “. Участъкът, който се модернизира и ще бъде с по две ленти за придвижване, е част от стратегическия за Северозападна България план за пътя Видин - Ботевград, който ще улесни трафика сред „ Дунав мост II “ и автомагистралите „ Хемус “, „ Тракия “ и „ Струма “.

Разрешено е и укрепването на свлачище по първокласния път София – Перник в землището на Владая, както и по първокласния път Кюстендил – Радомир – Перник в област Перник.

Основен ремонт е позволен за сектори от второкласните пътища Костинброд - Берковица - Монтана и Русе - Кубрат - Исперих - Дулово. Част от третокласните пътища, за които са издадени позволения за градеж за рехабилитация, са Варна - Белослав - Разделна - Падина - Житница, Провадия - Дъскотна - Айтос и Кърджали - Мост - Манастир.

Разрешения за градеж през годината са издадени също за ремонт на здания в гаров комплекс Карнобат и на приемните сгради на гарите Искър, Подуяне и Казичене, както и за рационализация на железопътни сектори. В региона на жп гара Свиленград пък е разрешено построяването на стационарна рентгенова система за инспекция на влакови композиции и транспортираните от тях товари.

Зелена светлина е дадена за реконструкцията и разширението на действителен кей и основаване на леговище за дребни плавателни съдове на остров „ Света Анастасия. Проектът включва удължение на пристана и доизграждане на защитно оборудване с дължина над 50 метра и уголемение на електрическа и ВиК инфраструктура за тяхното обслужване.

Предстои също по този начин ремонт, консервация и реституция на църквата „ Покров Богородичен “, ситуирана в землището на Рилския манастир.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР