Регионалният исторически музей в Габрово спечели проект по Програма Култура

...
Регионалният исторически музей в Габрово спечели проект по Програма Култура
Коментари Харесай

Прочутата габровска сокайна шевица влиза в каталог

Регионалният исторически музей в Габрово завоюва план по Програма Култура на Община Габрово на обща стойност 14 016 лв., от които 6016 лв. личен принос. Това оповестиха от културната институция.

Целта на плана е основаване на печатно издание-каталог „ Габровски сокайни шевици “ с културни полезности от фондовете на Регионален исторически музей – Габрово, ЕМО „ Етър ”, МАИР „ Боженци “ и експонирането на сбирките в галерия. По този метод ще се социализират непознати за необятната общност и научната общественост движими културни полезности, които са еталонни за културното минало на Габрово. За първи път ще бъде показан пълноцветен двуезичен азбучник на сбирките габровски сокайни шевици, съхранявани в локалните културни институти. Създаденият културен артикул ще бъде употребен за разпространение на културното завещание на Габрово в страната и чужбина.

Каталогът „ Габровската сокайна шевица “ ще бъде първото в Габровска област професионално справочно издание и ще служи като основа за последващи изследвания в региона на обичайните габровски шевици и тъкани.

Проектът ще се реализира в партньорство с ЕМО „ Етър ” и МАИР „ Боженци “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР