Регионалната здравна инспекция в Хасково издаде предписание водата в село

...
Регионалната здравна инспекция в Хасково издаде предписание водата в село
Коментари Харесай

Недопустими показатели на уран: Водата в с. Сърница е негодна за пиене и готвене

Регионалната здравна ревизия в Хасково издаде наставление водата в село Сърница, община Минерални бани, да не се употребява за пиянство и готвене. Това стана, откакто проучвания откриха отклонения на качеството й по два индикатора, оповестиха от инспекцията.

Превишение на пределно допустимите правила има по индикаторите " натурален уран " и " обща алфа интензивност ". От през днешния ден следва водоснабдителното сдружение да провежда обезпечаването и доставянето на вода за питейни потребности на популацията в село Сърница с цистерни, отговарящи на условията към съдове и резервоарите за вода за пиянство.

Здравните управляващи към този момент са уведомили кметовете на Минерални бани и Сърница, като им се вменява да оповестят популацията. Информирани са и Министерството на здравеопазването и регионалният шеф на Хасково.

За последно в района на Хасково отклонения на качеството на питейната вода по индикатора " натурален уран " и съответната възбрана бяха открити и подредени в димитровградските села Бодрово и Радиево на първи декември тази година.  

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР